fbpx
More
  НачалоИнтериор15 страхотни кухни, за да превърнете готвенето в удоволствие през 2022

  15 страхотни кухни, за да превърнете готвенето в удоволствие през 2022

  Топ тенденции в дизайна на кухни 2021/2022 – цветове, материали и идеи

  Съвременните модели кухни 2021/2022 стават все по-технологични, многофункционални и с повече опции от типа на остров и отделен модул, който се комбинира с хола. Кухнята ще се превърне в сърцето на дома, около, което се въртят всички останали пространства.

  Наред с това техническите елементи, работните и защитните зони трябва да бъдат маскирани, колкото е възможно повече отвътре в конструкцията. И така, има абсорбатори, мивки, котлони с все по-атрактивен дизайн, които са покрити с панели. Такива могат да създадат уникални художествени решения, които да направят кухните функционални и стилни в същото време!

  Най-новите кухненски творения съчетават естествени и сложни материали като стъкло, бронз, суров метал, мрамор и дърво. Тези кухни създадат атмосфера на елегантност.

  И така, нека поговорим за ярките тенденции на страхотните кухни, през 2022 2021/2022, за да превърнете готвенето в удоволствие!

  Иновации в модерната кухня 2021/2022 – цветове, материали и идеи

  1. Текстурата на дървото във вътрешността на витрините. Самият корпус е графитен или черен. Остъкляването с ефект на златно огледало или състарено. Към това предложение може да има вградена подсветка.
  2. Много модерно е да се използват месингови (златни) вложки.
  3. Профилът GOLA създава декоративна ниша зад фасадата за хващане и отваряне с една ръка.
  4. Сините и сиво-сините кухни са, както класически, така и много модерни.
  5. Ламелни фасади. Може да поставите отделен дизайн на релси с подсветка.
  6. Фасадите под бетонна повърхност също са актуални.
  7. Сега набира скорост и модата за каменни фасади.
  8. Функционалност – що се касае до нея можем да посочим, както модулни кухни, така и ъглови кухни. Към функционалността се отнасят още например високите прибиращи се кутии (за бутилки), шкафове за съхранение, чиито панели падат при отваряне и пр.

  Повърхностите от камък и мрамор, са доста популярни. Комбинирани с дърво и ламинат в монохромна цветова схема, те имат доста чисто и стилно излъчване. Друга възможност за комбиниране за луксозното докосване на мрамор и камък със скъпоценни камъни с различни текстури и цветове.

  Естествените материали като фино дърво, мрамор, месингови бляскави повърхности, гранит и метални, медни акценти. Всички те са чудесен избор за кухненски конструкции. Детайлите от стъкло и камък също присъстват в съвременния дизайн.

  Какво място заема кухнята във всеки дом

  Кухнята трябва да бъде не само стилна и артистична като композиция, лесна за преместване и работа, но и изработена от добри материали. Такива, трябва да съчетават стилната естетика с трайни, функционални покрития и внимателен избор на материали.

  Все пак кухнята има централна роля в пространственото, затова и подреждане и свързването й с останалите социални зони означава, че дизайнът й е от съществено значение за окончателния поглед над интериорната композиция.

  И така, благодарение на модерния дизайн може да спестявате място и да създавате уют в малка площ!

  Комбинация от материали

  Комбинации от материали и вдъхновяващи стилове на дизайн съчетават традиционното безвремие и иновативните вложки, базирани на постоянни изследвания и иновации. Използвайки луксозни комбинации от мраморни материали, дизайнерите са създали балансиран кухненски декор, където естетическите и функционалните параметри са хармонично съчетани, създавайки атмосфера на празничен комфорт. Комбиниране на много различни материали в един стилен и издръжлив островен кухненски ъгъл: мрамор, дърво, неръждаема стомана, лак и стъкло. Всички те се смесват хармонично в един елегантен кухненски шкаф.

  Скриване на панели

  Когато стенните панели са затворени, всички следи от кухнята изчезват, а останалото пространство може да се използва като хол, трапезария или каквото и да е.

  Основния цвят, може да управлява през 2022 г., важното е сега да се съсредоточим върху цвета известен със своите успокояващи свойства. Това е важно, защото всички живеем в постоянен стрес.

  Цветови интериор на кухни – най-добрите цветови комбинации и страхотни начини за използването им в интериора

  Тъмните кухни също са на мода

  В съвременния дизайн може да експериментирате с мрачен или драматичен цвят в кухнята, особено когато се съчетаете с органични материали.

  Може да се спрете на по-тъмна цветова палитра, съчетайте черния акцент с контрастиращи наситени кафеени тонове, дървесни тонове, нюанси на сиво, тъмно или бисквитено бежово. По този начин ще получите модерно, топло и приветливо кухненско настроение.

  Класическата красота и разкошното усещане на каменни или мраморни плотове и шкафове добавят специално изящно докосване, когато са представени в тъмни цветове и различни нюанси. Това правило важи, особено в комбинация с изчистени и модерни линии и абсолютна простота на изразяване.

  Зелен цвят в интериора

  В търсене на драматичен и луксозен тъмен ефект в кухненска обстановка може да се спрете на нотка на тъмно зелено. Това ще е идеално за вашето съвременно вдъхновение. Зелените кухненски мебели ще се превърнат в нов, ключов стил. Това може да е балансирано и подправено с метални акценти, опушено стъкло или кремави лате нюанси.

  Още модерни опции дизайнерски кухни

  Бруталистичен стил

  Ако харесвате нестандартни решения за дизайн на кухнята, тази опция може да ви хареса. Нарича се бруталистичният стил в интериора. Този стил набира все по-голяма популярност. И как да устоим на такива изящни материали и създадената атмосфера! Стилът брутализъм заменя таванското помещение.

  Необработен бетон, дърво, стъкло и метал. Мазилка и дърво с естествен цвят, могат да са покрити с безцветен лак, тъй като естествеността е приоритет. Подът е саморазливен, покрит с плочки или масивно дърво. В декорацията на стените често се появява суров бетон. Чувствен и минималистичен стил!

  Сини кухни

  Тъмно синьо – този цвят се съчетава прекрасно със зелено, но стои модерно и като самостоятелен избор. Тъмно синьото се забелязва напоследък с по-интензивно присъствие. Психологията на този цвят определя настроението, синьото има успокояващи и потискащи апетита качества, по-дълбокият и по-тъмен нюанс на тъмносиньото е страхотен в модерния кухненски интериор.

  Съчетава се хармонично с много други цветове, особено със сиво.

  Така, например кухни хай-тек в интериора можете да го гледате тук.

  Топли нюанси

  Ако харесвате повече “топли и уютни” цветове, тогава можете да обърнете внимание на естествените нюанси. Те бързо и горещо се появяват като основна тенденция в дизайна на кухнята. Има страхотни вариации от гъбени тонове и мъх до теракота и бледо бежово. Всички горепосочени цветови схеми са лесни за комбиниране с дървени вложки, медни и златни тела, придавайки на кухнята специален модерен чар.

  Забележка: Някои закачливи цветове, в изразителни пастели никога не излизат от мода!

  Фокусирайте се върху фурната

  Може да е не само практичен, но и стилен модерен избор за кухненски дизайн. Композицията на стенен шкаф с ниша в средата е доста популярен избор за дизайн. В него може да се съхранява готварска печка, мивка или кухненски модул спретнато и елегантно. Дизайнерите често използват различни нюанси на един и същи цвят или текстурна двойственост, за да подчертаят своята ниша. Фурни (дори 2 или 3), вградени в ниша, лесно могат да бъдат оставени като декоративен акцент. В някои проекти те са визуално подчертани от околните осветителни инсталации.

  Ергономичност и икономии

  Тъй като вече използваме голям брой уреди в къщата, с помощта на системата за интелигентен дом можете да управлявате дистанционно уредите, по-икономично е да харчите пари за ток и отопление! Винаги има възможност да забравите да изключите всички електрически уреди. За да сте спокойни, можете да зададете “сценарий”, според който след определеното време, неизползвано, определено оборудване ще се изключи само.

  Осветление на кухненския шкаф

  Използвайки окачени метални рамки като рафтове или вътрешно осветени стъклени витрини, се създава визуално пространство за горния ред шкафове. Често в съвременните дизайнерски проекти тази конфигурация напълно липсва, а шкафовете са подредени в масивен блок за цялата кухня.

  Това е един креативен начин да избегнете класическите и леко скучни долни и горни пластове кухненски мебели. Вътрешното осветление на витрините е не само практично, но и добавя луксозна атмосфера към декора. В този кухненски проект стъклените рафтове в основата на кухненския остров добавят известна лекота и ефирно усещане към цялата композиция на пространството.

  Пастелни нюанси

  Пастелни тонове, приглушени зелени, всъщност всякакви вариации на зелените – от синьо-зелени на морето до графити и сивкави тонове с деликатен зелен оттенък, пясъчни нюанси Всички те са много подходящи за дизайна на кухнята през този сезон.

  Черно-бели изпълнения

  Красива е и черно-бяла графична кухня, в стилна комбинация с дървени или метални акценти. Нова употреба на белия акцент е избелена дървена или каменна повърхност, която въвежда фокусна точка на светлината. Тук, обаче не бива да забравяте класическата елегантност на черно и бяло. Също така е популярен избор, сред съвременните дизайнери за предстоящия сезон. Тази комбинация от елегантен минимализъм и непреходен чар, винаги придава определена изтънченост и изразителен характер на всяка кухненска конфигурация. Разбира се, не говорим за онези лъскави черни кухненски повърхности от началото на 2000 година, съчетани с мебели от бял лак. Не, новият сезон 2021/2022 търси по-модерна класическа визия със заглушени и матови повърхности.

  Черни кухни

  Наред с цветните кухни, цялостната черна кухня е тенденция, която ще бъде огромна, през следващите години.  Залага се на черен цвят в комбинация с метал, мрамор и дърво.

  Метални акценти

  Месингови шкафове, розов бетонен остров и бамбуков камък. Металът се използва като облицовка на всички кухненски мебели. Когато е направен със стил, има прекрасен ефект – особено в по-селска обстановка (предимно със златен и сребърен блясък, мед и месинг).

  Металът не само като акценти и някои детайли, облицовани с лампи, уреди и фитинги, но и металът като конструктивна част на мебелните елементи, панели и остров, присъства в дизайнерските проекти на новия кухненски сезон. За разлика от индустриалната естетика и топлия селски блясък на изветрелите и износени метални конструкции, металните материали придават уникален чар и бляскав вид на модерните кухненски дизайни.

  Често металната вложка се използва и като акцентираща рамка за кухненски аспиратор, основна линия на рафтове или кухненски острови и като детайл в осветителната инсталация.

  Усещане за безтегловност

  Създавайки усещане за безтегловност с визуалната илюзия на окачен основен кухненски остров, идеята за дизайн се преплита с блестящите повърхности от истински океански зелен каменен фурнир и красиво орехово дърво.

  Уникален и стилен диалог между груби, тъмни текстури и извисяващи се акценти, идеален за завършване на нашата дискусия за предстоящите тенденции в дизайна на кухнята за 2021-2022 г. Качествените материали, смелите цветове и нюансите играят между тъмни и искрящи, гладки и груби покрития и масивното, органично присъствие на камък и мрамор. Такива са едни от най-отличителните черти, които ще срещнете в дизайна на кухнята през следващите години.

  Ето, че настана моментът, в който да представим едни от най-добрите предложения за 15 страхотни кухни на пазара в момента, за да превърнете готвенето в удоволствие през 2022

  1. Кухня Анита

  Кухня Анита

  Икономична и практична кухня, на която ви позволява да размествате шкафовете, както пожелаете. Кухнята Анита е отлично решение за големи или за малки помещения.

  Изработена от ЛПДЧ 16мм, тя е с размери на горни модули: дълбочина 30 см и са с височина 60 см. Долните модули са с дълбочина 47 см без плот и височина 85 см и с дълбочина 59 см. на самия плот.

  1. Кухня Апарт

  Кухня Апарт

  Моделът е с мулти-функционални размери. Идеално се вписва впишат във всяко кухненско помещение.

  Материал на изработка 16мм от ЛПДЧ. Размерите на кухнята са: 180 см

  Всички модули горни са високи 72 см, а височината на един брой е 60 см и дълбочина от 30 см. Размерите на долните шкафове са дълбочина 47 см и с височина 85 см, това е размер без плота, докато с плота достига дълбочина 59 см.

  1. Кухня Ева

  Кухня Ева

  Кухня Ева е мебел с изчистен, класически дизайн. Изработена от висококачествен материал, гаранция  за дълга и безпроблемна употреба.

  Материал: 16мм ЛПДЧ / стъкло

  Размери: 200 см

  Всички горни модули са с височина 72 см и дълбочина 30 см, а долните модули са с височина 85 см и дълбочина 47 см без плота, с плота дълбочина 59 см.

  1. Кухня 4

  Кухня 4

  Кухня 4 е отличен избор за жилища с малки пространства. Долният модул е оборудван с шкаф за мивка, шкаф с две врати и рафт, две чекмеджета и врата, термо плот с дебелина 28 mm Мрамор, бял. На горния ред над мивката има шкаф с една врата, шкаф със стъклена витрина и шкаф с две врати и рафт.

  1. КУХНЯ КОНФИГУРАЦИЯ UNO 38

  КУХНЯ КОНФИГУРАЦИЯ UNO 38

  Една сравнително икономична кухня, която позволява да размествате шкафове, както пожелаете. Кухня е подходяща, както за големи така и за малки помещения. Материалът на изработка е ЛПДЧ е дебелина 16мм.

  1. Кухня Олга

  Кухня Олга

  Този модел е изцяло класически, което ще рече, че винаги ще е винаги ще модерен.

  Материалът на изработка е МДФ / стъкло/ ЛПДЧ  – 16мм;

  Размерите му общо са: 260  см, като от тях височина 72 см; дълбочина 30 см, а височина 85 см и дълбочина от 47 см без плота, на долните модули и с плота 59 см.

  1. Кухня Корона

  Кухня Корона

  Тази кухня лицето е всеки дом. Тя  създадена от висококачествен МДФ. Корпусът е изработен от 16 мм ЛПДЧ. Има стандартна версия (2.0-2.6 m) и може да е с монтирани секции. Този разчупен начин позволява да направите кухнята в различни вариации, да размествате шкафовете в различни места и части. Всички елементи долни на кухненските са на крака, което прави регулирането лесно и предпазват от влага долната част на обзавеждането.

  1. Кухня Лиза-М

  Кухня Лиза-М

  В тази кухня, всички шкафове се разместват и може да подредите най-удобно и практично за ваше личното ползване. Изработени от ЛПДЧ / МДФ с дебелина 16мм, размерите общо достигат 200 см.

  1. Кухня Де Люси

  Кухня Де Люси

  Класически дизайн кухня Де Люси, създава уют във всеки дом, където бива монтирана. Създадена от класиката, вдъхновена от модернизма и съобразена с практичността, тя е тук, за да зарадва всяка домакиня. Моделът е с термоплот за по-голямо удобство при вграждане на мивката и котлоните. С по-голяма храненията ще са по-приятни за вас, семейството и гостите ви.

  Материали на изработка: 16мм ЛПДЧ / МДФ. Размери в общ диапазон – 260 см.

  1. Кухня Перла

  Кухня Перла

  Съвременна и модерна кухня Перла е отличен избор за добрата домакиня. Тя създава елегантното присъствие, неповторимост при представяне на цветове и изключителен дизайн.

  Изработена от  ЛПДЧ /  МДФ / стъкло в16мм, общата големина на кухнята е 200 см.

  Горните модули са с височина 87 см, долните модули 85 см. Долните имат дълбочина 47 см без плота и 59 см. с плота. За един брой горни шкафове размерите са, както следва: височина 60 см и дълбочина 30 см.

  1. КУХНЯ КОНФИГУРАЦИЯ UNO 37

  КУХНЯ КОНФИГУРАЦИЯ UNO 37

  Един от най-добрите начини да поддържате кухнята си чиста е да държите всичко извън пода и плотовете. Нямате достатъчно място за всички неща? Ако отговорът е да, тогава е време да помислим за оптимизиране на съхранението. Това ще е възможно с конфигурация UNO 37.

  С други думи, мислете отвъд базовите и горните шкафове. Къде другаде можете да съхранявате неща в кухнята?

  Вижте тази уникална кухня, с много различни шкафове и рафтове.

  Материал: ПДЧ с дебелина 16 мм и ABS кант 0,5 мм

  Долните шкафове стъпват на пода на регулируеми крачета и цокъл с височина 10 см.

  Всички горни модули са с височина 72 см и дълбочина 30 см, а долните са с височина 90 см и дълбочина 60 см.

  1. Кухня Силвия

  Кухня Силвия

  Кухня Силвия има изтънчен дизайн нежен бял мат на вратите и елегантен колонен шкаф, който е широк 40 см.  Фрезата на вратите е с правилни и приятни форми . Разполага с големи шкафове за съхранение на кухненска посуда, уреди и аксесоари.

  Материал: 16мм ЛПДЧ / МДФ. Размери: 260 см

  1. Кухня Конфигурация 11

  Кухня Конфигурация 11

  Тази кухня има удобни вратички и чекмеджета. Разполага с достатъчно място за елегантни вази! В нея може да поставите красиви саксии или вази, на самия плод или около прозореца. Това ще придават на стаята цвят и завършек.

  Материал на изработка: 16 мм ПДЧ, МДФ, ТУП 38 мм. Всички врати със странично затваряне и са оборудвани с немски механизъм за плавно затваряне. Размерите им са, както следва: 72 см/30 см и долни модули: 87 см/52 см без плот, с плод: 4 см/60 см.

  1. Кухня Конфигурация 14

  Кухня Конфигурация 14

  Ако оставим пространството настрана, ремоделирането на малката ви кухня не се различава много от кухнята със среден размер. С кухня конфигурация 14 имате голяма свобода да персонализирате дизайна, както желаете.

  Пълно ръководство за това как безпроблемно да прекроите малка кухня можете да намерите в нашата статия тук.

  Материали на изработка: 16 мм ПДЧ, МДФ, ТУП 38 мм

  Всички врати със странично затваряне и немски механизъм за по-плавно отваряне и затваряне. Всички горни модули са с височина 72 см и дълбочина 30 см, а долните модули са с височина 87 см и дълбочина 52 см без плота. Плота е с дебелина 4 см и дълбочина 60 см.

  1. Кухня Конфигурация 18

  Кухня Конфигурация 18

  Практичен и функционален модел кухня е конфигурация 18. Тя е подходяща за всяко кухненско помещение и кухненски кът.

  Материалите на изработка са ПДЧ 16 мм, ТУП 38 мм, МДФ

  В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

  Надявам се, тази статия да ви е била полезна!

  Ако имате нужда от помощ за интериорен дизайн, ще се радваме да ни посетите отново!

  Снимки от интернет и нашето портфолио и продуктовите страници

  Благодарим ви за отделеното време за разглеждане и до скоро!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -