fbpx
More
  НачалоИнтериор5 готови цветови комбинации за спалнята

  5 готови цветови комбинации за спалнята

  В нашата селекция за спалнята има, както ярки, така и спокойни варианти, с които всеки от вас може да почерпи идеи и да декорира. Никой няма да остане безразличен, това ви е гарантирано.

  Вземането на решение за избора на цветове за спалнята е много деликатен момент. Първо, това е важна стая, в която почиваме, релаксираме и трупаме сили за целия ден. На второ място, искаме да се събудим в страхотно настроение и тук до голяма степен всичко зависи от цветовите комбинации наоколо.

  Ето, защо решихме да направим тази задача малко по-лесна и избрахме пет готови решения, които може да ви се харесат.

  Наситен фон и деликатни акценти

  По право синьото е спокоен цвят. Той насърчава покоя и релаксацията. И при все това, неговата дълбока сянка си заслужава вниманието. Ако изберете в спалнята ви има достатъчно естествена светлин, този цвят ще е брилянтен за нея. В обратната ситуация, тя ще стане  мрачна, особено в студената и къса на дневна светлина зима.

  Интензивното синьо се съчетава добре с целия спектър от пастелни цветове. В този случай като акценти са взети бежово и шам-фъстък.

  Вижте и тези Топ 13 спални комплекта онлайн за максимален комфорт на вашия сън през 2022.

  Контрастни комбинации

  Много модерно и не скучно. Събуждайки се в такава спалня, веднага се настройвате на положително настроение. Основата на интериора е спокоен прашно розов цвят, а ярките акценти са теракота, лилаво и аквамарин.

  Студени цветове

  В такава спалня винаги има ще има свеж, хладен въздух. Това е лесно решение, което позволява по-лесно да се диша. Всичко е насочено към избора на нежни, акварел, студени нюанси по основния бял цвят.

  По право, тази опция не е за малки стаи – въпреки че нюансите са светли, те ще изглеждат избледнели в малката стая.

  Небанален избор

  Много необичайно – стена от сьомга и дори текстурирано, светло легло и ироничен декор. Разбира се, тази опция не е за всеки. И, също така има възможност ярките цветове бързо да се отегчат.

  От друга страна, спалнята не е кухнята или хола, ние не прекарваме много време в нея. И все пак, много позитивен и жизнеутвърждаващ изглежда този ход на комбинация между цветовете!

  Ярко, но не крещящо

  Универсален вариант е подходящ за малки и големи спални, с добра или недостатъчна естествена светлина. Положително синьо, универсално светло сиво, ярко оранжево са приятни за окото. Те са хармонични комбинации, актуални и остават такива в продължение на дълги години.

  Сами виждате, че има много начини да украсите малката спалня. Ето още 5 примера:

  Спалня в сиви тонове

  Неутрална сива палитра ще скрие реалния размер на вашата стая, защото стилните мебели и ефектният декор ще излязат на върха.

  Спалня с цветни тапети

  Малката площ на спалнята не е причина да откажете стилни облицовки и мебели. Закачете принтирани тапети на главата на леглото си и не пестете от текстил, ако искате да прехвърлите вниманието от малки кадри към цветни детайли.

  Мини спалня с декоративен прозорец

  Светлата цветова палитра визуално ще увеличи малкото пространство. С минималното количество мебели ще остави място за маневри и няма да удари силно през джоба ви.

  Малка спалня с бели мебели

  Тъмносини стени в малка спалня може да са основното нещо. Добре е да изберете правилния нюанс и да го разредите с бели мебели и светъл декор.

  Светла стая с ярки детайли

  Искате ли, да отклоните вниманието от малкия кадър? Боядисвайте стените в бяло и наблегнете на ярките мебели, декоративни възглавници и стенни панели.

  Успех с аранжировките!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -