fbpx
More
  НачалоЕкстериор5 съвета за цвят на вашата тераса

  5 съвета за цвят на вашата тераса

  Промяната в цвета на дървената повърхност на вашата тераса, може да промени цялата атмосфера. И все пак, изборът на сянка обикновено е най-трудната стъпка. По-долу сме, дали 5 съвета, които да ви помогнат да изберете правилния цвят за своя вътрешен двор – тераса, балкон! Вижте ги:

  Какъв цвят да е вашата тераса?

  Земни – кафяви, модерни черни или светли – това са само някои от опциите при избора на най-добрите цветове за вашия дървен под. Този контролен списък ще ви помогне да вземете решение по-лесно, особено ако не сте сигурни.

  5 съвета за цвят на вашата тераса

  1. Какъв е текущият цвят?

  Изходната точка за намиране на подходящ цвят е текущият нюанс на покритието. Масло Tikkurila на Valtti Plus е Тераса нефт и Tikkurila на Valtti Plus е Wood Oil е прозрачна, така че първоначално тонът ще се отрази на крайния резултат. Повърхностите в неутрални и светли нюанси могат лесно да бъдат пребоядисани в по-наситени цветове.

  Предварителното чипиране е единственият начин да знаете със сигурност как ще изглежда резултатът. Опитайте да нанесете цвят в незабележима част от вътрешния двор, преди да вземете окончателното си решение.

  1. Подчертайте или скрийте

  Искате ли да направите терасата фокусна точка на екстериора или по-скоро зона, която хармонично се вписва в цялостната композиция? Имайте предвид,  че всички светли, ярки и цветни нюанси ще се открояват, докато тъмните и заглушени тонове ще се слеят с настройката. Ако се чувствате несигурни, то с тъмни и приглушени цветове ще са най-рационалният избор, за който няма да съжалявате.

  5 съвета за цвят на вашата тераса

  1. Какъв е вашият дом?

  За мнозина е важно да се осигури тераса с постоянен външен вид на къщата, включително по отношение на цветовата регистрация. Ако търсите за един чифт хармонични цветове за вила и отворена платформа, можете спокойно да изберете комбинация от студени и ярки нюанси или да използвате топло, заглушени цветове помежду си. В допълнение, външният вид на вашия дом също играе важна роля в процеса на вземане на решения: традиционната дървена къща, боядисана в червено, ще изглежда приятно и уютно с топла кафява тераса. Това, докато модерната вила ще изглежда ефектно до черна или сива тераса.

  Един добър съвет е да се отдалечите на 15-20 метра от къщата и да се опитате да си представите резултата от тази комбинация с цветове. Често гледаме терасата, докато стоим директно върху нея, но от разстояние тя изглежда съвсем различно.

  5 съвета за цвят на вашата тераса

  1. Погледнете природата наоколо

  Разгледайте естествената среда за свежи идеи за вашия нов цвят на терасата. Намирате ли нюансите, които харесвате, сред трева, камъни, мъх, растения или плочки? Източник на вдъхновение са цветовете, които вече ви заобикалят и харесват най-вече.

  1. Какво друго има на терасата?

  Ако вече имате набор от маса и столове, които харесвате, защо не изберете стилен цвят, който чрез комбиниране да се съчетае лесно с него? Може, също така да помислите, какво друго ще има вътре в терасата: кутии с разсад, килими, възглавници, скара за барбекю … Броят на декоративните елементи влияе върху това каква част от пространството ще остане видима и следователно, колко ефективна е с избраният цвят и как той ще изглежда …

  В заключение:

  Направете го по своя начин

  Няма правила в комбинация от цветове или ограничение за броя цветове. Можете да използвате всички заедно. Всичко това можете сами да решите. Добавете акцентни нюанси към оградата, кутиите за разсад или стълбите. Направиете си бохемски, класически или друг стил. Основното е да създадете атмосфера, която да ви радва.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -