fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяДетска стая в класически стил

  Детска стая в класически стил

  Детска стая в класически стил – това са естествени материали, издържан стил и гъвкавост. Класиката винаги е актуална и не излиза от мода, така че стаята може да служи дълго време и само определени мебели се променят, докато детето расте.

  Какви са характеристиките на детска стая в класически стил?

  детска стая в класически стил

  Интериорът в класически стил на детската стая практически не се влияе от времето. В модерен интериор можете да използвате някои акценти или напълно да приложите традиционен подход. Дизайнерите идентифицират много области, но за всяка от тях има съответните общи принципи.

  Характерни черти на интериора за класическа детска стая

  Детските стаи могат да имат черти на класиката. Така например:

  детска стая в класически стил

   

  • Може да използват централният предмет на композицията около, който е изградена останалата част от мебелите;
  • Може да се прилагат правилото за ясна геометрия и симетрия;
  • Може да са монтирани основните и допълнителни източници на светлина;

  В декорацията се използват естествени и декоративни материали – камък, текстил, гипс, благородни метали, дърво.

  Детска стая в класически стил

  детска стая в класически стил

  Класическата детска стая се различава по отношение избора на стил. Класицизмът се характеризира с аскетизъм и скромност. Интериорът в стил барок и рококо се отличава с лукс, мебели от благородни материали и естествени материи в декорацията.

  Как да използвате класическия стил в детската стая

  В такъв интериор се прилага светло покритие. Предпочитан цвят е бежов или тюркоазен, а що се касае до тапети – с флорални орнаменти. Може също да изберете дървени стенни панели, блок паркет или масивни дъски като подова настилка.

  детска стая в класически стил

  Класическите детски мебели са представени основно в бяло и други светли нюанси. Оформени е с декоративна мазилка по стените, мазилка в геометрични форми. Вижте това ДЕТСКО ОБЗАВЕЖДАНЕ АЛЕКС-КОНФИГУРАЦИЯ 9. В съвременното пространство вместо гипсов декор се използват полиуретанови корнизи.

  Също така мебелите в класически стил се избират, като се имат предвид правилата за организиране на пространството. В стаята на момчето като композиционен център стои бюрото. Така, например, плотът може да е свързан към перваза на прозореца, а стелажите от пода до тавана са поставени от двете страни на прозореца.

  Детска стая в класически стил

  В стаята на момичето традиционно се използват повече декоративни техники. Тук добре изглеждат изящните детайли, кристален полилей с много крушки, текстилен декор. Използват се легло с издълбана табла, голямо пространство за книги и козметика, гардероб за съхранение на дрехи.

  детска стая в класически стил

  Научете още: Как да изберем мебели за детска стая

  Текстилът допълва оформеното пространство. Може да се заложи на прозрачни римски сенници. Няколко пласта завеси в контрастни нюанси. За легло се избира одеяло с неутрален или наситен нюанс на тъмносини, коралови, пясъчни тонове.

  В заключение:

  детска стая в класически стил

  Предлагаме да закупите детски мебели, изработени в класически стил. Такива се отличава с лека гама, наличие на аксесоари, единен стил.

  Щом вече знаете толкова много около класическият стил на аранжиране, може да започнете с действията.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -