fbpx
More
  НачалоИнтериорБаняИдеи за дизайн на баня за ценители на комфорта и естетиката

  Идеи за дизайн на баня за ценители на комфорта и естетиката

  Не знаете как да украсите вътрешното пространство на вашата баня, за да се насладите не само на удобните водни процедури, но и на общата атмосфера?

  Днес ще ви запознаем с най-добрите дизайнерски идеи на баня. Те ще ви помогнат за решаването на този проблем бързо, бюджетно и ефективно.

  дизайн на баня

  Банята е мястото, където започваме и където завършваме деня си. Сутрин трябва да се развеселите, а вечер да се отпуснете и да релаксирате. Интериорът, както и функционалният компонент на банята са насочени към ВиК и санитарно оборудване. Те играят значителна роля. Днес обаче асортиментът от плочки и санитарен фаянс е толкова голям, че често на купувача е трудно да направи избор и да направи красива интегрална композиция от отделни елементи.

  Ето, защо собствениците на жилища, често търсят вдъхновение в:

  идеи за декориране на баня с плочки;

  опции за дизайн на баня в различни цветове;

  начини за създаване на уютен естетически интериор с акцент, върху ергономичността и функционалността;

  техники, благодарение на които ще е възможно визуално да се разширят границите на пространството.

  Всички съвременни и модерни идеи за дизайн на баня са не само източник на вдъхновение, но и практическо ръководство, което ще ви позволи да украсите сами интериора на банята, без помощта на професионални дизайнери.

  Така, благодарение на избора на подходящи мебели и аксесоари за всеки проект, няма да е трудно и няма да отнеме много време, да закупите всичко необходимо за изпълнението на вашия конкретен проект.

  Най-популярните стилове интериор за бани са:

  Натурален стил

  дизайн на баня

  Той включва естествени материали, които наподобяват хармонията в природата. С дърво и камък всяка баня става стилна и уникална. Може да се спрете на абстрактни, като този параван – Abstract Bird II

  Скандинавски стил

  декор за баня

  Няма спор, че набира все повече популярност. Той съчетава бял цвят с минимализъм. Бялото е водещ цвят и трябва да е в изобилие. Главното тук е да няма излишни подробности. Те само развалят външния му вид. Осветлението трябва да е студено и естествено.

  Ретро стил

  ретро баня

  Включва комбинация от стари покрития и текстури , с ръжда или изкуствено износване. Банята трябва да изглежда по начин, че да подканя за възможно най-дълъг престой. Основното е да не претоварвате пространството, за да не развалите основната картина.

  Етно стил

  Този стил включва декорация в японски, ориенталски или африкански стил. В него са допустими ярките детайли и необичайни аксесоари. Те създават неповторима и уютна атмосфера. Позволени са всякакви елементи, характерни за този стил – дървени мъниста, фигурки, орнаменти, растения и всичко напомнящо за Африка и животът там.

  Класически стил

  Това е солиден, скъп и луксозен стил. Осветлението в него трябва да е на кристален полилей, а мивката, тоалетната чиния и ваната са от висококачествен камък. Златните декоративни елементи също са неразделна част от този интериорен дизайн.

  Прованс стила

  дизайн за баня

  Прованс съчетава елементи, типични за френската селска къща. Те са нежни и уютни, предимно светли нюанси. Този стил е много лек и романтичен. По етажерките може да видите свещници, малки саксии с цветя и други елементи, свързани с лекота и искреност. В интериора няма остри детайли. Всичко е много гладко с мек преход от елемент към елемент.

  Кънтри стил

  Този стил казано по друг начин означава „селски“. Той включва много дървени детайли. Основната му характеристика не включва модерни елементи. Той залага на плетени кошници, естествени елементи и малки дървени пейки.

  Още свежи идеи за декорация на баня, в линка.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -