fbpx
More
  НачалоЕкстериорГаражКак да подредите гаража със собствените си ръце

  Как да подредите гаража със собствените си ръце

  Как да подредите гаража отвътре и отвън сами

  Вътрешното пространство на гаража е не само място за съхранение на автомобили, велосипеди, мотоциклети, други превозни средства, специално оборудване, резервни части и полезни дребни неща, но и един вид местообитание.

  Скриване на съдържанието гаража

  Преди да подредите гаража е важно да разделите пространството му на три зони. Те трябва да са предназначени за превозни средства, свободни неща и работни инструменти.

  Има много варианти: Как да подредите красиво гараж

  Интериорът на гаража “Направи си сам” може да бъде проектиран, според вашите вкусове и финансови възможности. Най-лесният вариант е да закупите или да направите сами стелажи. Те ще заемат минимално място и ще оставят достатъчно свободно място за свободно движение. При избора на рафтове е важно, да се наблегне на височина и разстоянието помежду им. По периметъра на стените трябва да се поставят различни конструкции. Ако са големи, тогава можете да съхранявате, дори много големи предмети. Друг популярен вариант е използването на стари кухненски мебели. Това ще ви позволи удобно да подредите инструментите и да прекарате времето си с любимата техника.

  Основното е да дадете воля на въображението. Гаражните рафтове се използват много често в гаражните интериори. Преди да ги окачите, проверете здравината на стените. Ако те са неравни, може да измажете повърхността. При избора на височината на рафтовете си струва да се има предвид, че ако те са разположени над брадичката, тогава ще е изключително трудно да ги използвате. Такива дизайни могат да се използват само за неща, които се получават рядко. По желание рафтовете могат да бъдат направени самостоятелно.

  гаража

  Ако планирате да съхранявате голям брой различни инструменти, тогава си купете рафтове с максимален брой отвори. В такива може да поставите отвертки, перфоратори и малки градински инструменти. Това ще направи възможно да систематизирате инструментариума и да не прекарвате в търсене на нещата.

  Има много начини за ефективно съхраняване на голямо разнообразие от артикули. Например, можете да окачите стар метален леген на стената и да увиете проводници или маркучи около него. Можете да използвате стара джанта за същите цели. А в няколко подредените гуми можете да съхранявате високи предмети като лопати и гребла. Такива може и да са окачени и на стената в специални държачи.

  Добро място за съхранение на стълби, кутии с боя, инструменти, градинско и спортно оборудване ще са перфорираните плочи с различни размери държачи. Перфорираните плочи могат да се използват и за закрепване на скоби за стабилно задържане на колела и велосипеди.

  Много хора отказват да използват мебели в гаража, вярвайки, че те ще заемат цялото свободно пространство. На практика, обаче това може да се каже само за стари и големи мебели, които мигрират в гаражното пространство заради пълната си безполезност в къщата.

  Модерните опции, които са проектирани специално, мебели за гаражи, обикновено са невероятно компактни и функционални. Наред с рафтове, чекмеджета и скринове, имате нужда и от работен плот, който можете сами да направите от дърво и да го монтирате на стената. Добавете малко креативност, например с този Параван – Bookshelves II. Украсете ефектно и според това, с каква цел ще ползвате своето гаражно пространство.

  Идеите са много и няма да свършат, но това на кои от тях ще се спрете, зависи изцяло от вас!

   

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -