fbpx
More
  НачалоИнтериорКакво е FUTON и с какво е полезен в интериора на...

  Какво е FUTON и с какво е полезен в интериора на спални

  Знаете ли, какво е FUTON (Футон) и каква е ролята му в интериора на спални?

  Това е японският традиционен стил на спално бельо и отлично се вписва в интериора на спални.

  Пълният комплект футон се състои от матрак и завивка. Първоначално футонът е бил използван като основно място за спане в Япония. За да се спести място, такъв матрак бил покрит за една нощ, а на сутринта отново бил добре сгъван и поставян в килера.Било много удобно и се спестявало много полезно пространство, дори в малки апартаменти и къщи, благодарение на това решение, ставало доста просторно.

  Съвременните футони рядко се използват на пода, най-често те заместват ортопедичен матрак. Може да поставите футона на диван или сгъваемо легло за комфорт и сънят ще бъде пълноценен.

  Как да се грижим за футон?

  Всеки човек може да си купи такъв матрак сравнително евтино и това ще му осигури максимален комфорт, дори и да няма ортопедично легло, може да си осигури здравословна почивка. Такива легла се купуват не само като основно място за спане, но и просто като резерв, така че да приемате гости, дори с нощувка и да ги настаните удобно. Ако такъв матрак е в килера, той определено няма да лежи бездействащ за дълго време, а цената му ще е напълно оправдана. Това важи, както за него така и за набор от Спално бельо Ранфорс Коледна Любов.

  Футонът може да ви служи много дълго

  За това трябва да се научите как правилно да се грижите за него. Предназначен е да се съхранява навит, така, че няма да се увреди, дори при многократни свивания. И все пак, ако матракът не се използва редовно, най-добре е от време на време да го изваждате, за да диша. В слънчев ден може да се остави на пряка слънчева светлина. Това предотвратява появата на мухъл.

  В допълнение към най-малкия матрак, има допълнителна подплата от пяна или пух, тънко, но топло одеяло и възглавница. Достатъчно е да набавите комплект спално бельо, за да създадете красиво и удобно място за спане. По време на употреба трябва да се уверите, че само покривката на матрака докосва пода, възглавницата и одеялото не са предназначени за това. Когато не се използва, футонът трябва да се сгъне на три и след това да се прибере в килера. За допълнителна защита е по-добре да поставите в специален защитен калъф, който ще предотврати влагата и праха, да проникнат в основите му.

  Пълнителят за футони може да абсорбира влагата, затова е много важно периодично да проветрявате тази подматрачна подложка. В противен случай може да се развие мухъл, да се появят акари и леглото да бъде съсипано. Превенцията не трябва да се пренебрегва. Важно е, да поддържате футона чист, а също така да го оставите да изсъхне малко и да бъде отворен след сън.

  Най-добре е да използвате това легло не на гол под, а върху килим

  Така ще е много по-удобно, а също така ще удължи живота на покрива на матрака, предотвратявайки появата на петна. Това исторически се дължи на факта, че японците са използвали футони, като са ги поставяли върху рогозки, покриващи по-голямата част от жилищните им помещения. Най-простата поддръжка е вакуумирането, ако го правите редовно, можете да сте сигурни в издръжливостта и устойчивостта на износване на футоните.

  Можете да поръчате подобни легла за гостите в магазина, за да увеличите комфорта на дивана, сгъваемото легло или да ги използвате самостоятелно. Те са евтини и винаги намират приложение, когато някои пренощува на тя. Могат да приемат повече гости или да подобрят всяко място за спане, на всеки член на семейството.

  Как да използвате футон?

  Първоначално футонът бил използван като място за спане в Япония. Той представлявал удобно легло, което винаги можело да бъде навито и скрито в килер, което означава, че дори в много малка стая е удобно. Подобни ортопедични матраци били полезни за тялото и осигурявали добра почивка, дори и само да лежат на пода. Досега те могат да бъдат експлоатирани по този начин, футоните сега са популярни не само в Япония, те се преместиха от там в Европа и сравнително наскоро се появиха у нас.

  Футоните се продават само като малък матрак, като цял комплект, който образува пълноценно легло, или в дует с рамка. Те могат да бъдат с всякакъв размер, от много компактни детски градини до такива, които заемат по -голямата част от площта на стаята. Изборът зависи от това как планирате да използвате конкретен футон.

  Щом вече знаете началото за появата и приложението на FUTON лесно може да планирате интериорния дизайн на своята спалня. В случай, че това вече е станало, предлагаме ви да споделите с нас творенията си. Сподели Твоя Дизайн тук!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -