fbpx
More
  НачалоИнтересноЛюбопитни факти за скандинавския дизайн

  Любопитни факти за скандинавския дизайн

  Навярно сте, чували за скандинавския дизайн и стил? Малко, след появата си той бързо ескалира и напуска родния си регион. Навсякъде по света оценяват неговата обмисленост, практичност, елегантност и естетика.

  Любопитни факти за скандинавския дизайн – характеристики, плюсове и минуси

  Такива интериори са лаконични и функционални, но в същото време са леки, топли и уютни. Звучи перфектно, нали? Именно заради тази негова особеност, избрахме да се спрем в детайли по него и конкретно на историята на появата му и някои други любопитни факти.

  История и произход на скандинавския стил

  скандинавския дизайн

  Скандинавските дизайни естествено и органично се вписват в различните географски ширини, както и в цялата средна лента. В крайна сметка те вземат предвид познати проблеми: липса на светлина, мрачна есен и дълга зима, ограничено пространство. Ето защо характерният етнически стил вече се превърна в международна класика.

  Цветни решения

  Скандинавският интериор е солидност, спокойствие, сдържаност и безусловна любов към природата. По принцип те са проектирани в бяло, сиво, синьо и други студени светли цветове. А атмосферата и индивидуалността се създават от акценти и домашен декор.

  скандинавския дизайн

  Периодът на формирането на скандинавския стил може да се нарече края на деветнадесети век. Местните дизайнери се опитаха да намерят деликатен баланс между функционалност и естетика. Целият свят видя резултатите от дългогодишната им работа през 30-те години на миналия век на Международното изложение в Стокхолм, а 20 години по-късно определението за “скандинавски стил” беше официално признато.

  скандинавския дизайн

  Черно-бели тонове – скандинавски стил в интериора

  Черно-белите интериори са спокойни, строги и лаконични, а текстурите и материалите създават скандинавски комфорт. Активно се използват всички нюанси на сивото: от най-бледия до най-тъмния графит. Черните контрастни линии на плътен бял фон ви позволяват да регулирате визуално геометрията на пространството и да разширите стаята.

  Бежови и кафяви тонове – скандинавски стил в интериора

  скандинавския дизайн

  Ако бялото е твърде скучно за вас, сивото е студено, а черното е мрачно, изберете бежово и кафяво. Контрастните мебели от тъмно дърво изглеждат добре на неутрален кремав или пясъчен фон. А светлото дърво в декорацията визуално увеличава пространството. Такива могат да се аранжират успешно с КАНАПЕ БЕРГИНИЯ. Това създава усещане за светлина и топлина.

  Ярки акценти – скандинавския стил в интериора

  Акцентите в скандинавския интериор са детайли, а не плътни ярки петна. Основните цветове за тях са жълто и горчица, червено и теракота, тюркоазено и наситено синьо. Понякога се използват плътни зелени, лилави, портокали или други чисти и сочни нюанси.

  Живи растения за декор на скандинавския интериор

  В саксии, вази или стъклени съдове с вода, висящи над масата, растящи в саксии, в големи подови кутии. Има много цветя и растения в скандинавския дизайн:

  Пресни билки, растящи в дълги правоъгълни саксии в кухнята;

  Букети от диви цветя на масичка за кафе в хола.

  Саксийни цветя в банята, спалнята и други стаи.

  Растенията в интериорния дизайн в скандинавски стил напомнят за неразривната връзка между човека и природата, внасят ярки цветове, лекота, свежест в интериора.

  Ако темата ви е била полезна, разгледайте и други такива: Всекидневна в модерен стил!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -