fbpx
More
  НачалоЕкстериорГрадинаНяколко начина за украси на градината

  Няколко начина за украси на градината

  Когато отивате през уикенда на вилата, навярно търсите начин да се отпуснете в приятна атмосфера и тогава идеите за украси на градината може да ви се понравят.

  Едва ли някой би искал да прекарва ценен уикенд в подреждането на градината. Предлагаме ви, няколко начина за декориране на градина и двор, без да харчите много време, усилия и пари. За целта използвайте Скреч карта – Grey Map – Poster.

  1. Камъни

  украси за градината

  Естественият камък няма да навреди, дори в градината. Тя е красива и естествена, хармонично се вписва в околността и допълва тази природна картина. Неслучайно в градините в японски стил се обръща специално внимание на камъните. И все пак да не забравяме, че японските градини се считат за най-изящните.

  В допълнение, големите камъни ще са полезни и чисто функционално. Те ще улеснят създаването на нужния релеф и ще премахнат необходимостта от изграждане на скъпи подпорни стени. Камъните с различни размери перфектно имитират релефа, ако са подредени в различни композиции. Имайте предвид, че това са прости камъни, дори не алпийски пързалки или алпинеуми.

  Ако искате да покажете креативност и въображение, може да създадете композиции от скалисти елементи, растения и други компоненти. Те ще направят вашата градина уникална!

  1. Вода

  Всички водни елементи променят изцяло облика на градината, правейки я оживена и динамична. Това не изисква грандиозни проекти. Достатъчно е да подредите малко езерце от филм или стара бебешка вана. Можете да използвате и специални пластмасови форми, които са широко достъпни на пазара.

  украси на градината

  Може, вместо езерце можете да направите фонтан. И основното нещо не е размерът на резервоара, а очертанията му. Добре е да запомните, че за всяко водно тяло изисква грижа.

  Водният елемент може да означава не само истинска вода, но и символична. Това може да е „сухо” езерце, поток от цветя, стъклени камъни, камъчета, цветен чакъл.

  1. Цветна градина

  Не бъдете мързеливи. Опитайте да създадете красива цветна градина. Това може да е композиция, направена с цветя по ваш вкус, с необичайна форма на цветно легло или необичайни материали за довършване на най-обикновената цветна леха. За да направите това, може да използвате всякакви стари материали, които лежат в килера.

  украси на градината

  Цветна леха в лодка или колело от каруца, в кошница, цветна градина-картина или писма от цветя, покривна градина на малка декоративна колиба или цветна градина на таралеж.

  1. Стилни подпори за растения

  Подпорите за цветя са важен пространствен елемент. Те изненадващо променят облика на градината.

  Арки, беседки, арки или обелиск – едно от тези устройства ще е достатъчно, за да направи градината ви още по-привлекателна.

  украси на градината

  Вертикалните подпори са удобни, защото украсяват градините, дори през зимата и се продават готови във всеки магазин за градински стоки.

  1. Контейнера за растения

  С въображение може да ги разнообразите съвсем просто: може да ги боядисате във всякакъв цвят, да украсите с черупки, камъчета, въжета, декупаж, текстурирана мазилка и др.

   

  Много необичайни и стилни изглеждат различните стари предмети, които сякаш са били забравени в градината от разсеяност. Такива може да са стара бъчва, голяма ютия, ботуш, детското колело и много други.

  украси на градината

  Винаги може да импровизирате. Не ограничавайте въображението си, а разпнете пълния си потенциал. Вижте още Топ дизайнерски идеи за трансформиране на гараж.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -