fbpx
More
  НачалоЕкстериорБарбекюОрганизирайте зона за барбекю

  Организирайте зона за барбекю

  На открито винаги е по-вкусно, затова е добре да организирайте зона за барбекю! Предлагаме няколко прости съвета за подреждане зоната за барбекю в двора.

  Правилно място за разполагане на барбекю

  Препоръчително е да поставите зона за барбекю от подветрената страна на къщата, така че да не навлиза дим в нея. Ако имате градинско барбекю от отворен тип, не е безопасно да го поставяте до сгради. Като цяло, когато мислите за организацията на място за пикници, обърнете внимание в коя посока ветровете духат по-често. Съгласете се, не е много приятно да вдишвате лют дим, вместо да се наслаждавате на почивката си.

  Зона за барбекю, оградена от градината

  Желателно е в близост да няма дървета и храсти, които да са повредени от горещия въздух и запалими предмети. По-добре е да не инсталирате градинско барбекю директно на моравата. Така, скоро тревата ще е стъпкана. По-добре е да създадете платформа от камък или плочки.

  Вижте и темата: Как да изградите екстериор в градината

  Изграждане на самото барбекю

  Може да оставите открито място за барбекюто. Това е удобно, ако обичате активни игри и забавления. Един от вариантите за такава зона за барбекю е вътрешния двор, който наподобява малък вътрешен двор, покрит с плочки. Обикновено се намира до стената на къщата. Вътрешният двор може да няма покрив, а растенията да служат като огради.

  Добра опция са барбекюта със затворена зона. Ако вали, няма да развали пикника, а само ще добави атмосферата. Удобна в този смисъл и сглобяемата и преносима конструкция на градински барбекюта. Това е функционален вариант.

  Фокусни опции

  Сега нека изберем сърцето на зоната за барбекю, тоест огнището. Ако искате да спестите гориво, помислете за закупуване на ориенталски тандур. Това е барбекю, оформено като топка или кана: храната се готви точно в него.

  Барбекю Камина – барбекюто и градинско барбекю

  Градинската камина с фурна или печка е удобна за размера си. Тези модели могат да служат като маса за рязане, с рафтове и място за съхранение на дърва за огрев. Те са облицовани с камъни или тухли. Най-лесният начин е да купите метално градинско барбекю или готова пещ за барбекю. Преносимото барбекю е полезно за тези, които не планират да правят пикници твърде често. И все пак, много хора харесват обичайния огън, заобиколен от камък – върху него се поставят шишчета или решетка и готово. Храната мирише на скара и всички се редят около нея!

  Бон апетит!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -