fbpx
More
  НачалоИнтериорПлюсове в използването на фототапети в спалнята - II част

  Плюсове в използването на фототапети в спалнята – II част

  Позитивите да заложите за интериора на фототапети в спалнята и да спечелите са много и все във ваша полза. Фактите са очевидни и все пак, ако не сте уверени, продължете да четете, за да се убедите.

  В продължение на темата:
  Плюсове в използването на фототапети в спалня – I част

  Ползи от използването на фототапети в спалнята

  Стенописите не изискват много място, площта им обикновено е по-малка от една стена на стаята. Залепването не отнема много време и не е необходимо да използвате стълба. Тук голямото предимство е, че ако ви омръзват цветовете, винаги може да ги залепите отново, след няколко часа. И сега новият облик на стаята е готов.

  Още положителни точки от монтажа на фототапет

  Съставът на платната включва екологично чисти материали

  Различни основи за приложение – хартия, винил, нетъкан текстил, стъкло. Всички те могат най-добре да отговарят на вашия дизайн.

  Някои продукти имат специално покритие, което издържа на абразия и позволява да се мият.

  Фототапетите над леглото в спалнята

  Освен хартиени тапети, има отпечатани върху стъкло, обикновено закалено. Техният експлоатационен живот е дълъг. Произвеждат се и много видове фототапети за декориране на мебели, домакински уреди и дори врати. Те могат също така да прикрият вратата като стъклена врата или да направят обикновена нощна маса да изглежда като антикварна.

  Роля при подбора на цвят

  Цветът оказва значение, както във Фън Шуй, така и тук.

  Бяло

  Цветът е добродетелта, цветът на чистотата. Той се съчетава добре с всеки друг нюанс, визуално удължава и уголемява спалното помещение. Той е подходящ за изпълнение на всеки от дизайнерските проекти. Освен това насърчава и подпомага удължаването на рода.

  Синьо

  Това е нюансът на спокойствието и релаксацията. Също така се комбинира добре с други нюанси. Светлите тонове от тази гама визуално увеличават пространството, тъмните визуално намаляват пространството. Синьото – насърчава релаксацията, успокоява, преди лягане.

  Червено

  Това е цветът на силата и страстта. Психолозите смятат, че този цвят може да бъде агресивен, според Фън Шуй – той е в състояние да внесе романтика в отношенията на съпрузите, добавя любов и страст. Може също да увеличи агресията и гнева.

  Карта на света – за тези, които обичат да пътуват е Фототапет – Arcana of Modernity.

  Жълт

  Цветът на бодростта и оптимизъм. Перфектно може да повдигне настроение. Повишава умствените заложби и допринася за фокусиране. При спални, можете да се спрете на по-успокояващи цветове. Отнася се за ефективните антидепресанти.

  Зелен

  Това е цветът на самата природа и хармонията. Действа успокояващо на хора с различни психотипове. За спални е подходящ шамфъстък нюанс на зелено.

  Деликатен интериорен елемент може да се постигне още с:

  Черен

  Цветът на празнотата и строгостта. Трябва да използвате този цвят много внимателно, да го комбинирате със свежи и наситени цветове, за да получите контраст. Психолозите твърдят, че черните цветове помагат за облекчаване на умората.

  Лилаво

  Цветът на мистицизма и философията. За спални се препоръчват светлите цветове, например люляк. По-тъмните ще се изморят. Според Фън Шуй лилавите нюанси привличат финансовите постъпления в дома.

  Идеи за сполучлива комбинация от цвят и фотопечат

  Фото платното като допълнителен цвят или декор е в състояние деликатно да подчертае изцяло дизайна на стаята. Например:

  Бежовите и пясъчни тонове по стените хармонират добре с морската тема. С тяхна помощ спалнята ще е свежа и просторна.

  Черно-бял мотив на стената в спалнята ще изглежда оригинален и стилен. Само в този случай ще трябва да обърнете внимание над избора мебели и декорация, като основния фон. Подобно предложение е част от контраст. Затова и монохромнията трябва да преобладава.

  Вертикалният, активен декор ще помогне визуално да подобри ниската спалня.

  Оранжев или жълт цветен принт със засенчване ще придат уют, позитивност и жизненост.

  Платното за снимки – декор или цвят в бонус

  Студената палитра може да е оживена с топла тоналност.

  Разредете тъмните лилави нюанси с деликатен люляков нюанс. Това ще добави свежест, пространство и светлина в спалнята.

  Не се притеснявайте да комбинирате нюанси в наситена тоналност. Така ще можете да вмъкнете настроение в спалнята.

  Единичните предмети и цветя, на обикновен фон по стените са не само почит към модата, но и добър вариант за декор. Често тонът на цветята е избран да е същият като съседните стени. Този завършек изглежда ненадминат. Монохромен едър печат на цветя заглушава монохромното покритие.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -