fbpx
More
  НачалоИнтересноПсихология на цвета в интериора

  Психология на цвета в интериора

  Замисляли ли, сте с имали нещо като психология на цвета в интериора или защо ви се спи в зелен офис? Нека ви разкрием тази тайна сега:

  Начин на живот, дом и цвета в интериора

  Цветът на стените може коренно да промени настроението ви, както в едната, така и в другата посока. Ето защо към избора на цвят в интериора трябва да се подхожда внимателно.

  Психология на цвета в интериора

  Бял

  Ако отхвърлим идеята, че бялото е най-лесно замърсяващият се цвят, то той може би е най-съгласуван със скандинавския минимализъм. И така, ако мислите за интериор в скандинавски стил, трябва да помислите за използването на светли нюанси. Наред с това опитът показва, че бялото има положителен ефект, върху физическото състояние на човек. Помага да сте винаги в добра форма, зарежда с енергия. С него ще изоставите всичките си притеснения, страхове. Бялото стимулира очите и ендокринната система и дори може да помогне за пречистването на тялото от ненужни отпадъци и токсини. Вярно е и това, че трябва да се спазва известна предпазливост при бялото. Изобилието от този цвят заплашва с раздразнителност и бързо умора. Разнообразете с картина в интериора – Картина – Angelic Touch (1 Part) Wide.

  Психология на цвета в интериора

  Червен

  Червеното е доста агресивен и дори уморителен цвят, но има положителен ефект върху човек: може да създаде усещане за благополучие и съответно да повлияе на физиологията на собственика. Вярно е, че червеният цвят може да навреди много, всеки има така наречения “червен праг”. Казано с други думи, първоначално червеното действа като патоген, постепенно преминавайки от положителни към отрицателни ефекти и може да допринесе за нервни разстройства. При нервни хора, особено при деца, червеният цвят предизвиква силни сензорни реакции и дразнене.

  Психология на цвета в интериора

  Жълт

  Жълтото провокира мозъчната дейност, а също така развива креативността. Не се изненадвайте, ако под влияние на жълтата стая започнете да рисувате блестящи картини! В допълнение, жълтият цвят възстановява загубената енергия и значително подобрява настроението. Вярно е, че за най-малките жълтото може да бъде вредно. То, влияе негативно, върху нервната система на бебетата, а те от своя страна не спират да плачат и да са капризни.

  Психология на цвета в интериора

  Оранжев

  Този цвят просто блести с успех и позитивност. С този цвят няма да сте в лошо настроение. Изберете портокал, ако искате постоянно да сте в добро настроение, да облекчите стреса и раздразнителността, да подобрите мозъчната функция и да повишите волевите си качества. Влиянието на портокала, върху човек ще допринесе за установяването на добри, мирни отношения в семейството, както и ще развие чувство за отговорност у вас. Този цвят практически няма противопоказания, но вероятно не трябва да се заключвате напълно в оранжеви нюанси, защото твърде ярките светлини могат да причинят главоболие.

  Психология на цвета в интериора

  Зелен

  Според различните източни практики зеленото е цветът на богатството и просперитета. Така че, ако в къщата ви се появи зелено, там ще потекат пари. Също така, сочен зелен цвят помага да се отървете от безпокойството и безпокойството. Цветът има освежаващ ефект, позволява ви да поддържате бодрост и да тонизирате цялото тяло. Излишъкът от зелено може да работи като хапче за сън. Той има силно релаксиращо действие, така че не използвайте зелено в спалнята. Там ще имате нужда от енергия сутрин, а зеленото насърчава пълната релаксация.

  цвета в интериора

  Син

  Този цвят е активно подходящ за детска стая, където ще живее дете с диагноза „хиперактивност“, синият цвят успокоява, потиска агресията и предизвиква изключително положителни емоции. Освен това ефектът на синьото, върху човек подобрява концентрацията. Ако говорим за възрастни, тогава в този случай синьото помага за справяне с високата температура и кръвно налягане. Също така, синьото може да предотврати възпаление и безсъние. Наличието на синьо в интериора отпуска, облекчава умората. И все пак, бъдете внимателни – излишното синьо може да повлияе негативно на хормоните.

  Психология на цвета в интериора

  Черен

  Черното не може да се нарече пълноценен цвят, защото тази боя абсорбира всички други, но ефектът й върху човешката психика е просто колосален. В излишък черното може да предизвика депресия и тежки нервни разстройства, така че трябва да бъдете изключително внимателни с него. Вярно е, че черното има един значителен плюс – перфектно скрива всички недостатъци, като неравни стени или лошо положен паркет.

  Психология на цвета в интериора

  Розов

  Именно то е свързано с женския принцип, с чувственост и нежност, с любов и сантименталност. Розовото е свързано с детството и спокойствието, така че розовото се препоръчва за декориране на детска стая. Създава усещане за спокойствие и сигурност. И въпреки, че има агресивно червено в розово, този цвят има релаксиращ и успокояващ ефект. Също така, розовият цвят има положителен ефект, върху състоянието на нервната система. Наред с това се наблюдава ефектът на цвета, върху човек, върху ендокринната система, върху функционирането на слуховите и зрителните органи и върху имунитета. Розовото дори облекчава главоболието.

  Щом вече знаете толкова много, ето как да украсите терасата във Фън Шуй.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -