fbpx
More
  НачалоЕкстериорСъздайте тераса на мечтите само в няколко стъпки

  Създайте тераса на мечтите само в няколко стъпки

  Когато търсите решение в аранжирането на открита тераси, ние ви показваме многофункционални веранди и перголи, с които определено ще направят живота, сред природата още по-красив и ще са от полза да създадете тераса на мечтите. Вижте как с: DREAM-HOME.BG

  Помислете за правилното местоположение на своята тераса на мечтите

  Още на етапа на проектиране на вилата къща си струва да помислите към коя страна ще гледа терасата. Ако планирате да се скриете от слънчевите лъчи, повечето й прозорци трябва да гледат на север, но ако, напротив, искате да се къпете в тях, веранда може да отиде към южната страна на къщата.

  тераса на мечтите

  Днес обаче терасата изобщо не трябва да бъде свързана с къщата: тя може да е поставена отделно благодарение на възможностите на съвременната мобилна архитектура. Например, проектиране на тераси с перголи, които са част от приземния етаж или експлоатиране на покрива на къщата, а може и напълно автономна алтернатива на просторна беседка. Тук, навсякъде може да декорирате с подходящ Параван – Reach for the Sky II.

  Важно е също, че съвременните тераси са оборудвани с прибиращ се покрив, който ви позволява да осигурите необходимото ниво на сянка. Друг вариант е използването на въртящи се профили, които също ви позволяват да регулирате естествената светлина на терасата. Може да изберете съвременни терасови системи, които са моторизирани. Така, за да пуснете слънчевите лъчи на залеза в перголата по време на вашата вечерна релаксация, достатъчно е да натиснете един бутон на дистанционното.

  Погрижете се за защитата от външни фактори във вашата тераса на мечтите

  тераса на мечтите

  Променливото време в средната зона диктува своите условия. Терасата трябва да е надеждно защитена не само от слънцето, но и от дъжд, вятър и сняг. Ето защо трябва да обърнете внимание на материалите, от които са изработени елементите на терасата, както и на качеството на изработка.

  тераса на мечтите

  Ако мечтаете за веранда, на която да релаксирате, през зимния сезон, разгледайте по-отблизо остъклената тераса.

  Използвайте мебели от естествени материали

  Как да аранжираме тераса

  Терасата е един вид преходна зона между пространството на къщата и природата, затова е важно да я оборудвате така, че до известна степен да бъде продължение на вашата градина.

  Днес еко-стилът е на мода, затова на верандата (както и в беседката) мебелите от дърво или ратан, декоративни елементи от органични форми, както и текстурирана декорация ще са много подходящи.

  Сред дизайнерските акценти особено впечатляващи са простата геометрия и спокойните нюанси, в които са направени елементите на интелигентните тераси. Разгледайте и тези 5 съвета за цвят на вашата тераса.

  Украсете терасата си с живи растения и цветни композиции

  тераса на мечтите

  Завършек в аранжирането на терасата ще са самите живи растения във вани, както и вази със свежи цветя на масата, с които терасата да е ревитализирана. С помощта на цветни аранжировки на верандата може да създадете определена атмосфера и за това изобщо не е необходимо да наемате цветар или да се свържете със специализирани салони. Полските и ливадни растения са доста подходящи за селски тип пергола и дизайн на тераси на вили.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -