Съставки:
500 грама свинско месо, нарязано на кубчета
4 големи картофа, нарязани на парчета
200 грама гъби, нарязани на филийки
1 глава лук, нарязана на ситно
2 супени лъжици зехтин (30 мл)
2 супени лъжици сметана
1 чаша зеленчуков бульон (240 мл)
1 чайна лъжичка сушен риган
1 чайна лъжичка сол
1/2 чайна лъжичка черен пипер
Калории на порция: около 400 калории
Време за приготвяне: около 35 минути
Инструкции:
Включете мултикукъра на режим за готвене под налягане.
Поставете зехтина в мултикукъра и загрейте го.
Добавете нарязания лук и го задушете за около 2-3 минути, докато стане мек.
Добавете свинското месо и го пържете за около 5 минути, докато придобие златист цвят.
Добавете картофите, гъбите, сметаната, зеленчуковия бульон, сушения риган, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Затворете мултикукъра и гответе под налягане за около 15-20 минути.
Оставете мултикукъра да изпусне налягането и отворете го.
Разбъркайте ястието и сервирайте горещо.
виж още : Как да изберем мултикукър ? – [ пълно ръководство ]