fbpx
More
  НачалоИнтересноВитражи - интериорът трябва да е интересен

  Витражи – интериорът трябва да е интересен

  Витражи – те не са новост, а модерна дума в дизайна на вашия дом

  Витражи значи още стъклопис. Купуването на витражи или изработването им само по себе си е избор на всеки.

  Витражът е прозоречно стъкло

  Такова е истинско произведение на изкуството. По принцип това е украшение, съставено от парчета цветно стъкло. Най-често отворите на прозорците се запълват с витражи, но могат да служат и просто като декоративен дизайн.

  Ако искате да купите готови витражи, то добре е да знаете и, че много фирми са на ваше разположение. Сега витражите вече не са приоритет за храмовете, а модерен елемент на декора е достъпен за всички.

  Класическият стил

  Класическият стил на стъклопис е стил, който изглежда най-добре в отворите на прозорците и вратите. Стилът на тези витражи се покачва с всяка изминала година. И, това не е изненадващо, защото все по-малко майстори работят в този стил.

  Готически витражи – за ценители на стила

  Готиката като цяло е придирчив стил. По принцип това е ярък стил – позлата, остри върхове и подобни елементи. Този стил дойде при нас от Средновековието. И основната характеристика на този стил са остри ръбове и прави линии, спускащи се нагоре.

  Модерното е стил, който никога не излиза от мода

  Ако решите да направите витраж в стил Арт Нуво, тогава вашата идея със сигурност ще е оценена от всички роднини, познати и приятели.

  Стилът Арт Нуво

  Той, по принцип се характеризира с изтънченост, изисканост и минимализъм. В нашата ера тази посока винаги ще намери своите почитатели.

  Има и друг стил, който е наравно с предишните. Този стил е абстрактен. Витражи, изработени в абстрактен стил, ще привличат окото всеки път, когато просто минете. По същия начин очите ще се задържат и така всичките ви гости ще онемяват при вида му.

  Вижте и тези: 10 интересни факти за съвременния дизайн

  Абстракцията винаги е интересна сама по себе си

  И така, ако тя е в рамка под формата на многоцветни очила, повярвайте, никой няма да остане безразличен, включително и вие.

  Като цяло няма значение, дали ще решите да купите витражи или решавате да ги направите сами. Основното нещо, което трябва да запомните е, че витражът е свежо и оригинално решение в дизайна на всеки домашен интериор.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -