fbpx
More
  НачалоИнтериорВътрешен интериорен дизайн - какво е и как се реализира

  Вътрешен интериорен дизайн – какво е и как се реализира

  И така, какво е това, интериорен дизайн на апартамент или къща? Ако се обърнем към научните дефиниции, можем да намерим нещо подобно:

  „Интериорният дизайн, това е клон на дизайна, насочен към интериорния дизайн и създаден, за да осигури комфорт и естетически приятно взаимодействие на околната среда с хората.“

  Вътрешен интериорен дизайн – работа с дизайнери

  Дизайнерът оптимизира работата в помещението, подобрява навигацията в големи помещения, разработва дизайна на помещенията, според изискванията на клиентите. Работата на дизайнерът е да управлява целия процес на интериорен дизайн, от оформлението на стаята, осветлението, вентилационните системи, акустиката, декорацията на стени и да завършва с поставянето на мебели и инсталирането на навигационни знаци.

  И така, ако тази дефиниция ви се струва трудна за разбиране, в случай, че не сте специалисти! Нека да я разгледаме обстойно и заедно.

  Дизайнерски проект и интериорен дизайн

  Интериорният дизайн е преди всичко дизайнерски проект. Това е албум, който клиентът получава, след разговор с дизайнера. Това е проводник от точка А (или това, което е било) до точка В (какво ще бъде). Това е дизайнерският проект, който трябва да бъде тържествено предаден на изпълнителя, за да може собственикът на жилището, в крайна сметка да получи интериора на мечтите си.

  За да се създадете проект, обаче ви трябва дизайнер, който като истински психолог ще ви изслуша, разбере и ще ви даде решение.

  С разговор започва създаването на дизайн. Преди да се срещнете с дизайнера, ще трябва да се подготвите или така да се каже да си направите домашното. За целта се събират връзки, запазват се снимки на интериори, които харесвате и радват окото. Въз основа на това дизайнерът ще планира помещенията, като постави точно необходимите мебели и оборудване, ще нанесе цветовете, които ви харесват най-много.

  Дизайн оформление

  Когато домашната работа е завършена, започва първият етап, а именно планирането. Възможно е да има няколко варианта. Да мащабирате, така че да може да видите със собствените си очи, дали хладилник с две врати или кръгло легло ще се поберат във вашия апартамент; дали си струва да преместите врата или напълно да разрушите дадена стена. Първите страници на дизайнерския проект са посветени именно на това нещо – оразмерен план, план за демонтиране и инсталиране на прегради и подреждане на мебели.

  Дизайн визуализация

  Освен това на този етап се обсъждат размерите на вратите и посоката на отваряне на вратата, местоположението на подовото отопление, радиаторите и климатиците.

  Когато оформлението е одобрено, забавлението започва – вътрешната визуализация. Създава се фотореалистичен образ на бъдещите помещения.

  Тук се появява въпросът: Какво е интериорна визуализация и каква е нейната роля в дизайнерския проект?!

  Визуализация, 3d моделиране

  Това е фотореалистично изображение на обект, най-интересната част от работата по проект за клиент. В нея ясно виждате, усещате и, може да се каже, чувствате бъдещия си интериор!

  Отличен избор ще е Картина – Angels (3 Parts).

  Визуализация

  Тук вие не само си представяте, но знаете, че тази стена ще бъде синя, а тази ще бъде дървена, тук ще има червен килим, а тук камина ще ви топли. Обсъждайки с дизайнера тънкостите на моделите на интериорни предмети, текстурата на подовата настилка, бъдещето изпъква, пред вас в целия си блясък!

  Именно на този етап се усъвършенстват стилистиката и цветовото съдържание. Можете да сравните, как би изглеждало по-добре до дивана – подова лампа или малка масичка.

  С помощта на визуализация, формата на тавана, разположението на плочките по подовете и престилката на кухненския модул, посоката на оформлението на паркета или ламината, броя на осветителните тела и т.н., и т.н., ще бъде ясен.

  Дизайнерът може в процес на визуализация, да покаже как ще изглежда тапетът или плочката, избрани от клиента, или да предложи обща концепция, давайки възможност за самостоятелен избор на материали въз основа на проекта и наличните средства по това време на покупката.

  След като всички визуализации са одобрени, започва компилацията на самия албум. Казано по друг начин, крайният продукт, който ще получите в ръцете си, а именно, отпечатаният DESIGN PROJECT, който ще включва, както визуализации, така и чертежи.

  Вижте нещо и по темата: Интериорен дизайн – интересни факти!

  Успех в начинанията!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -