Съставки:
1 чаша червена леща (200 грама)
1 глава лук, нарязана на ситно
2 моркова, нарязани на ситно
2 стъбла целина, нарязани на ситно
2 супени лъжици зехтин (30 мл)
1 литър зеленчуков бульон
1 чайна лъжичка кимион
1/2 чайна лъжичка куркума
1/2 чайна лъжичка черен пипер
1 чайна лъжичка сол
Калории на порция: около 200 калории
Време за приготвяне: около 25 минути
Инструкции:
Включете мултикукъра на режим за готвене под налягане.
Измийте червенота леща и го поставете в мултикукъра.
Добавете лука, морковите, целината, зехтинът, кимиона, куркумата, черния пипер и солта.
Добавете зеленчуковия бульон и разбъркайте добре.
Затворете мултикукъра и гответе под налягане за около 15 минути.
Оставете мултикукъра да изпусне налягането и отворете го.
Разбъркайте супата и сервирайте гореща.