fbpx
More
  НачалоИнтериорБаняКак да украсите банята красиво

  Как да украсите банята красиво

  Банята е функционална стая, с посещението, на която, започва и завършва всеки следващ ден. Психолозите казват, че интериорът на банята е в състояние да създаде настроение, да предизвика определени емоции, да вдъхнови и зареди с положителна енергия.

  Как може да украсите банята си? Какви опции за декор ще създадат уютна и вдъхновяваща среда в тази стая, предлагаме ви да надникнем заедно зад кулисите на опитни дизайнери и проектанти на бани:

  дизайн на баня

  Характеристики на дизайна

  Декорацията на банята е процес, който ви позволява да преобразите познатия интериор на една стая. Това може да се случи с най-малко разходи за време и усилия. В същото време изпълнението на такава работа е свързано с много разнородни нюанси, от които зависи крайният резултат. Една от основните характеристики на дизайна на банята е специфичността на използвания декор. Високата влажност и излагането на температурни крайности могат да направят, дори много издръжливите декоративни елементи неизползваеми.

  дизайн на бани

  От какво се нуждае банята

  Предвид тези условия е необходимо да се подчертаят някои важни изисквания за свойствата на декора на банята. Такива са:

  устойчивост на влага;

  устойчивост на високи температури;

  устойчивост на мухъл и гниене;

  устойчивост на корозия;

  нетоксичност.

  В допълнение, декоративните елементи, използвани за изграждане интериора на банята, трябва да имат ергономична, безопасна форма. Това предполага, че нямат изпъкнали ъгли, остри ръбове, пробиващи или режещи части. При избора на декор за дизайна на баня също е важно да се вземат предвид характеристиките на стаята, цветовата палитра, използвана в интериора.

  Това ще позволи да се постигнат най-успешните и интересни опции за дизайн на помещенията.

  стилна баня

  Примери за красив интериор

  Свещите и цветята са основните елементи на декора на банята. Те са идеални за романтична вечер. В този случай свещите трябва да се поставят отстрани на ваната, като се редуват с изкуствени или естествени цветя. Нотка оригиналност в дизайна на такава баня може да е добавена със заглушено диодно осветление.

  банята

  Дизайнът на баня

  В апартамент, където децата растат, може да се направи ярък и весел дизайн, с помощта на сочни акценти от салатни и лаймни нюанси. Като акценти може да се използват не само аксесоари за баня, но и аксесоари – кошница за пране, завеса, стойка за четка за тоалетна, килим и дори бутилка за течен сапун. Огледалата с кръгли стени с различен диаметър, имитиращи водни пръски, изглеждат много органично в тази декорация.

  Флоралните мотиви в интериора на банята

  Te изглеждат много подходящи и в същото време неочаквани. Декорът може да е под формата на лилави орхидеи, които да се използват за украса на пространството над банята и мивката. Забележително е вертикалното подреждане на декора, което позволява визуално да разтегнете малката стая.

  Морският стил е една от най-популярните тенденции в дизайна на банята

  Морската тема може да е подчертана от оригиналната огледална рамка, изработена от черупки, както и декор на стени под формата на обемни морски звезди и корали. Кръглата мивка под формата на купа и миксер, изработен от бронз, внасят нотка на оригиналност в интериора на банята.

  Щом знаете толкова много, сами решавате към кое да пристъпите. Ние ви, съветваме, щом сте готови с вашата баня да споделите дизайн.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -