Съставки:
- 4 бутчета без кожа
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1 чайна лъжичка сол
- 1 чайна лъжичка черен пипер
- 1 чайна лъжичка сушен риган
- 1/2 чайна лъжичка чесън на прах
- 1/2 чайна лъжичка сладка паприка
Инструкции:
В голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, солта, черния пипер, ригана, чесъна на прах и сладката паприка.
Поставете бутчетата в купата и ги облейте добре със сместа, за да се покрият от всички страни.
Поставете бутчетата в кошницата на еър фрайера и ги гответе при 180 градуса за около 20-25 минути, или докато станат златисти и изпечени.
Разбъркайте бутчетата на половина време на готвене, за да се осигури равномерно готвене от всички страни.
Извадете бутчетата от еър фрайера и сервирайте ги горещи с любим сос или като основно ястие с гарнира.