Съставки:
500 грама пуешко месо, нарязано на парчета
2 глави лук, нарязани на ситно
2 моркова, нарязани на колелца
2 червени чушки, нарязани на ленти
4 супени лъжици томатено пюре
1 чаша зеленчуков бульон (240 мл)
2 супени лъжици зехтин (30 мл)
1 чайна лъжичка червен пипер
1 чайна лъжичка сол
1/2 чайна лъжичка черен пипер
Калории на порция: около 350 калории
Време за приготвяне: около 40 минути
Инструкции:
Включете мултикукъра на режим за готвене под налягане.
Поставете зехтина в мултикукъра и го загрейте.
Добавете нарязания лук и го задушете за около 2-3 минути, докато стане мек.
Добавете пуешкото месо и го пържете за около 5 минути, докато придобие златист цвят.
Добавете моркова, червени чушки, доматено пюре, червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Добавете зеленчуковия бульон и затворете мултикукъра.
Гответе под налягане за около 20-25 минути.
Оставете мултикукъра да изпусне налягането и отворете го.
Разбъркайте гювеча и сервирайте горещо.