fbpx
More
  НачалоИнтересно10 правила за създаване на хармонично пространство в хола

  10 правила за създаване на хармонично пространство в хола

  За да постигнете енергиен баланс в хола, трябва да знаете правилата на фън шуй. Те са от значение, защото енергията на целия апартамент до голяма степен зависи от подредбата на тази стая.

  10 правила за създаване на хармонично пространство в хола

  За да живеете в хармония със себе си и да постигнете комфорт, трябва правилно да планирате интериора. По-добре е да започнете от основната стая във всяка къща – хола. В това помещение енергията на целия апартамент до голяма степен зависи от подреждането му. Създаването на интериор на всекидневната по фън шуй е лесно. Достатъчно е да следвайте някои правила:

  1. Изберете правилната стая за хола

  За хола изберете голяма и добре осветена стая. В идеалния случай тя трябва да е в центъра на апартамента и да е с правилна форма. Ако вашият хол е твърде голям или, обратно, твърде малък или с неправилна форма, това може да попречи на свободното движение на енергийните потоци.

  1. Помислете за кардиналните точки

  Първо определете кардиналните точки в хола. На юг поставете камина или запалете свещи, защото това е зоната на огъня. Изтокът представлява семейството. Уверете се, че на това място имате семейна снимка в голям формат. Западът е мястото за електроуреди. Север е зоната на влияние на Ин. Тук, може да поставите аквариум. Северозападът е място за домашни и семейни помощници: закачете тук метална камбана или талисман, скъп на сърцето ви.

  1. Използвайте светли цветове в хола

  Топлите кремави нюанси в хола ще дадат на вас и вашето домакинство увереност, спокойствие и баланс. Закачете картина в сребро или злато, за да стимулирате ума и въображението.

  1. Обърнете внимание на осветлението

  Колкото по-разнообразни сценарии за осветление в хола, толкова по-добре. Основното е, че нито един ъгъл на стаята не е тъмен: според фън шуй липсата на светлина пречи на движението на положителна енергия. Не се страхувайте от многостепенно осветление, дори ако стаята е малка.

  1. Изберете гладък под

  В хола е за предпочитане да поставите гладки подове, а не груби, за да създадете усещане за баланс и хармония.

  Ако имате двуетажна къща, по-добре е да изберете плоска форма на стълбище. От гледна точка на фън шуй, спиралните стълби и грубите подове влияят неблагоприятно на енергията на къщата.

  1. Подредете мебелите разумно

  Желателно е мебелите да се подреждат на групи: фотьойл, например, не трябва да се сгушени в самотен в ъгъла, мястото му е до дивана.

  Не поставяйте столовете с гръб към вратата, диванът също трябва да бъде обърнат към входа на стаята. Поставете ниска масичка за кафе в центъра на мекия ъгъл.

  И не забравяйте за подлакътниците. Те създават усещане за комфорт и сигурност.

  1. Затворете вратите на хола

  Дръжте вратите на хола затворени, когато излизате от стаята: отворените врати освобождават положителна Чи енергия.

  1. Поддържайте ред и чистота

  Не претрупвайте пространството. Нека всеки елемент има своето място. Дайте предпочитание на ниските шкафове и рафтове. Ниските мебели допринасят за хармоничен духовен живот.

  1. Украсете стаята с живи растения

  Подредете няколко саксии с живи растения в стаята – за здравословна Чи енергия. Цветята се поставят най-добре в източния сектор на хола. Опитайте да не претрупвате стаята с тях: всичко е добро в умерени количества.

  1. Поставете истинска или фалшива камина

  Камината е символ на стихията огън, която по всяко време събира за разговор и вечеря. Това е основният елемент в хола, така че мебелите трябва да бъдат обърнати в нейната посока. Така енергията може да не се натрупва, а да се разпространява свободно в цялата къща. Ако нямате камина, може да направите имитация или просто да запалите свещи.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -