fbpx
More
  НачалоИнтериорБаня5 нови тенденции в изграждане дизайн на баня

  5 нови тенденции в изграждане дизайн на баня

  Съвременният и модерен дизайн на баня трябва да я прави удобна, функционална и стилна. По правило в тази стая няма много площ. В резултат на това тук може да се окаже трудно да се открие правилният дизайн за баня.

  Необходимо е да се осигури баланс, между практичност и модни тенденции, за да бъде резултатът наистина успешен. В нашата статия ще ви разкажем за най-актуалните тенденции, които са подходящи за дизайн и декор, дори в малката баня.

  1. По-близо до природата

  Материалите, които се създават от естествени материали са камък, дърво и мрамор. Те ще останат в модната тенденция за дълго време. Имитацията на естествени текстури е невероятно популярна в изграждането дизайн на баня.

  За банята се препоръчва използването на имитация на естествени текстури, а не на естествените им колеги. Факт е, че поради особеностите на самата стая, дърво, например, категорично не е подходящо за декорация.

  изграждане дизайн на баня

  1. Удобен минимализъм

  Според статистиката около 60% от жителите на големите градове имат апартаменти с площ от около 40 квадратни метра. Съответно, когато проектирате такива пространства, трябва да се съсредоточите над характеристики като практичност и компактност. Това значи, че стаята трябва да изглежда визуално по-голяма и да не се претоварва с ненужни декори. За такива бани си струва да се даде предпочитание на окачени водопроводни инсталации, вградени кранове, удобни шкафове и лаконични рафтове.

  Тук може да разгледате още много: Идеи за дизайн на баня за ценители на комфорта и естетиката

  1. Творчество

  Ако търсите начин да добавите модерен акцент, не се страхувайте да експериментирате. Дайте предпочитание на необикновени цветови комбинации, геометрични шарки и използвайте декори. Въпреки това, съществува правило – такива ярки акценти привличат много внимание, така че е по-добре да ги комбинирате с обикновен фон. Цветният модел ще балансира перфектно неутрални нюанси, минималистични интериорни предмети и мебели.

  изграждане дизайн на баня

  1. Практични мебели

  Банята трябва да има всички необходими интериорни елементи, но да не е претоварена с тях. Изберете неща, които са практични. Това може да са шкафове, осветени огледала, отопляеми поставки за кърпи с рафтове. Ако напълните стаята с обемисти мебели, тя ще изглежда много тясна. Обърнете внимание и на цветовата схема. Не претоварвайте банята с прекалено ярки елементи или декори, тъй като те също визуално намаляват пространството.

  1. Растителни мотиви

  Модерната баня не е само стая, в която трябва бързо да извършвате хигиенни процедури. Именно тук можете да се отпуснете напълно след тежък работен ден и да възвърнете силите си, например като се изкъпете. Казано с други думи, когато декорирате тази стая, не забравяйте, че тя трябва да е удобна. Тя, трябва да ви помогне да подобрите настроението си и да намалите стреса.

  изграждане дизайн на баня

  Все по-често дизайнерите препоръчват добавяне на зелени растения към интериора. Можете да изберете живи растения или имитация, като например Параван – Blissful Sleep II, които са свикнали с висока влажност, или изкуствени, видът, на които просто ще ви зарадва. Повярвайте ми, те значително ще променят атмосферата в стаята. Дори и най-малката баня с помощта им ще се превърне в истинска СПА зона.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -