fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяИдеи за декориране на тийнейджърска стая

  Идеи за декориране на тийнейджърска стая

  Доскоро родителите избираха първите мебели за детската стая на новородено бебе, а сега е време да помислят за декориране на тийнейджърска стая.

  Щом детето е пораснало, станало е тийнейджър, то вече има своите нужди и вкусове и предпочитания.

  Определено детето ви се нуждае от промяна в дизайна на своята детска стая.

  Откъде да започнете

  За начало се препоръчва да проучите всички възможни стилове на стаи за тийнейджъри. След това си припомнете хобитата на собственото си дете и в съответствие с неговите интереси разработете идеи за тийнейджърска стая. В допълнение към основните мебели като удобно легло, бюро и гардероб или скрин, вашият тийнейджър може да се нуждае от допълнителни рафтове за любими книги или предмети за хоби.

  Тийнейджърката, например, която се интересува от мода, може да иска да има маса за грим и просторен килер, гардеробна за съхранение на дрехи. За нея ще е важно и присъствието на голямото огледало.

  За детска стая на момче е много по-лесно да се украси в стила на минимализма.

  Избор на интериор за тийнейджър

  стая за тийнейджър

  Предвид, че желанията и вкусовете могат да се променят често, стените в неутрални тонове са добър вариант. За да направите това, можете да използвате тапети за боядисване, хартиени тапети, Фототапет – Emerald Island или просто да боядисате стените с боя. За да има една модерна стая в завършен вид, може да поставите снимки или плакати, които лесно се сменят, по стените.

  Организация на работната зона

  По правило работната зона се намира до прозореца. Това дава възможност да се използва максимално естествената светлина. Важен аспект е правилното разположение на компютъра. Затова се препоръчва да купите бюро с плъзгащ се панел за клавиатурата. По-добре е да не експериментирате с избора на плотове и да отдадете предпочитание на доказани ламинирани ПДЧ, ПДЧ и MDF материали.

  Препоръки за мебели

  Предвид, че момчетата прекарват много време в обучение, важно е да оборудвате работното място с няколко рафта или надстройки. Трябва също, да намерите удобен. Когато купувате легло, трябва да предпочитате размера за възрастни. Порасналите деца обичат да показват своята индивидуалност с дрехи, така че се нуждаят от килер за съхранение на нещата. Излишните неща не трябва да заемат много място, особено ако площта е малка. Ако трябва да спестите място в стаята, има възможност да изберете двуетажни легла.

  В заключение:

  Много е важно, обитателят на детската стая да е доволен от трансформациите на зоната си. Той не трябва да остава встрани от дейности, свързани с „съзряването” на територията му.

  Добре е синът или дъщерята да вземат активно участие и да направят нещо със собствените си ръце. Това ще помогне на тийнейджъра да се почувства важен. По този начин стаята му ще се превърне в специално място, където самият той ще вложи частица от душата си.

  Научете, още по темата и вижте още 10 съвета…!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -