fbpx
More
    НачалоРецептиБоб в мултикукър

    Боб в мултикукър

    Рецепта за боб в мултикукър

    Необходими съставки:

    • Сух боб – 400 г
    • Лук – 1 глава (ситно нарязан)
    • Морков – 1 бр. (настърган или нарязан на дребно)
    • Червена чушка – 1 бр. (нарязана на кубчета)
    • Домати – 2 бр. (настъргани или 200 мл доматено пюре)
    • Чесън – 2 скилидки (накълцани)
    • Олио – 2-3 с.л.
    • Червен пипер – 1 ч.л.
    • Сол – на вкус
    • Черен пипер – на вкус
    • Суха чубрица – 1 ч.л.
    • Пресен магданоз – за сервиране
    • Вода – около 1,5 литра

    Стъпки за приготвяне:

    1. Накисване на боба
      • Накиснете боба в студена вода за 8–12 часа (най-добре от предната вечер). Това помага да омекне и намалява времето за готвене.
    2. Изплакване и подготовка
      • След накисването излейте водата, изплакнете боба добре и го сложете в мултикукъра.
    3. Първо варене (по избор)
      • Залейте боба с вода, колкото да го покрие, и включете програмата за “Готвене на пара” или “Бързо варене” за 10 минути. Излейте тази първа вода, за да премахнете част от пяната и горчивината.
    4. Добавяне на зеленчуците
      • Към сварения боб добавете лука, моркова, чушката и чесъна.
    5. Подправки и вода
      • Поръсете с червен пипер, сол, черен пипер и чубрица. Залейте с около 1,5 литра вода (или докато бобът е покрит).
    6. Основно готвене
    7. Добавяне на доматите
      • Около 10 минути преди края на програмата добавете доматите или доматеното пюре и разбъркайте.
    8. Финални щрихи
      • След като програмата приключи, опитайте на вкус и добавете допълнително сол или подправки, ако е необходимо.
    9. Сервиране
      • Сервирайте боба топъл, поръсен с пресен магданоз. Може да го поднесете с хляб или люти чушки.

    Виж още:Как да изберем мултикукър ? – [ пълно ръководство ]

    Свързани статии

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    Реклама

    - Advertisement -

    Популярни

    Реклама

    - Advertisement -