fbpx
More
  НачалоИнтериорГардеробнаГардеробът - характеристики и тенденции

  Гардеробът – характеристики и тенденции

  Гардеробът, дрешникът или съблекалнята са почти едно и също и реално са прекрасно изобретение, създадено от човека. В стаята, запазена за съхранение на неща, можете да скриете всякакви неща. От обувки, чанти, спортно оборудване и други малки неща, които не са намерили своето място в други стаи.

  Гардероб като част от оформлението на апартамента

  Какво обаче правите, ако дизайнерите не са предвидили място за съхранение на нещата?

  Тук е момента, в който си струва си да помислите малко и със сигурност ще разберете как да направите съблекалня в дома си. Гардеробната, както всяко друго пространство, има свои собствени интериорни характеристики, които ще бъдат разгледани в тази статия.

  Може би най-важният и труден момент в подреждането на съблекалнята е да се намери място за нея, да се отделят няколко квадратни метра за съхранение на нещата. Е, ако оформлението на вашия апартамент предполага наличието на килер, от който може просто да направите съблекалня. И така, трябва да оборудвате импровизирано място за съхранение в спалнята, коридора и дори хола под формата на вградени гардероби, стелажи и други конструкции. Заложете на няколко места в апартамента, които лесно могат да се превърнат в компактна, но просторна система.

  Гардеробът в селска къща

  Ако живеете в селска къща, тогава просто няма по-добро място за съблекалня от пространството под стълбите. Пространството обикновено не се използва и е идеално за съхранение и рафтове. В килера под стълбите можете да поставите всичко и дори повече. Модерните вградени системи ви позволяват да организирате съблекалня във всеки ъгъл, независимо от неговата форма. Можете да го направите по различен начин. За целта поставете системата за съхранение на най-видимото място, разбира се, при условие че декоративният дизайн съответства на цялостния стил. В западните интериори често можете да намерите такава техника: около прозореца е инсталиран вграден гардероб или ниша с различни рафтове и чекмеджета, които рамкират прозореца по периметъра и съдържат всички необходими неща.

  Една от нестандартните идеи за избор на място за гардероба е в спалнята, зад таблата. Ако площта позволява и стаята служи само като място за почивка и не е комбинирана, например, с офис, тогава зад леглото можете да направите ниска преграда, някъде до средата на стената, да украсите конструкцията и да поставете вътре система за съхранение, където спалното бельо може лесно да се побере, неща, книги, дрехи или обувки.

  Разбира се, такъв дизайн леко ще намали използваемата площ, но въпреки това визуално ще увеличи пространството, да не говорим, че може да се превърне в акцент на целия интериор, ако използвате фантазия, когато го декорирате.

  Как да украсите “гардероб” зад леглото

  Всичко зависи от стила на стаята, но има няколко общи препоръки. Можете да използвате плат, фототапети, витражи, лакирани фасади, резбовани рамки, плетени изделия или всяка друга опция за дизайн на повърхността. Може би ще измислите нещо свое.

  Гардеробът по европейските стандарти

  Една от най-новите тенденции в дизайна на гардероби в европейски и американски интериори са леките метални конструкции, вградени в стаята и отделени от основното пространство с мобилен параван или платен параван. Първо, изглежда необичайно, второ, доста е лесно да се инсталира, и трето, такива дизайни осигуряват удобен достъп до нещата и лесно се трансформират по искане на собственика им. По правило такива съблекални се състоят от метална рамка, върху която е опъната обикновена тъкан или материал с шарка. Вътрешната част на системата за съхранение се състои от метални стелажи или затворени чекмеджета, чекмеджета. Екранът се движи лесно, осигурявайки достъп до необходимите неща, като същевременно служи като интериорен елемент, който допълва дизайна на стаята като цяло.

  Вместо мобилен екран може да използвате платнени завеси. Разбира се, те не могат да бъдат преместени, но дават повече възможности за декоративен дизайн. В допълнение към факта, че самата тъкан може да бъде уникална и красива за мебели, може да я подредите сами. Така, ако изберете обикновен плат, който да пасва на основните цветове на интериора. Например, различни шарки могат да бъдат приложени върху тъканта с помощта на шаблон, за да привлекат децата към творчеството. Това, със сигурност ще зарадва и ще подтикне да нарисуват „стената“ в стаята. Също така вътре в съблекалнята може да направите осветление, което ще създаде много необичайна атмосфера при изключено общо осветление. Пълненето на съблекалнята (стелажи, скринове, шкафове и чекмеджета) се извършва в зависимост от нуждите на всяко семейство. Така, някои е важно да се приберат дрехите, за други е важно да се скрие спортното оборудване и пр.

  Дизайн на дрешника

  В дизайна на съблекалните има още една тенденция, която идва при нас от Изтока. Говорим за подиуми и системи за съхранение, разположени под пода. По правило такива гардероби и дрешници са подредени в спалнята или хола, декорирани в ориенталски стил. Ако подиумът е направен в хола, тогава на неговия „покрив“ може да поставите зона за отдих с мек килим и възглавници или работно място; ако в спалнята, тогава като правило се поставя матрак върху подовата система за съхранение, а самият „гардероб“ служи като рамка. Разбира се, основният недостатък на такава система за съхранение е, че няма да е възможно да съхранявате вечерната рокля или скъп костюм, но е напълно възможно да се организира допълнително пространство за другите неща.

  Какво трябва да има в съблекалнята

  Разбира се – огледало. За предпочитане голям, цял ръст и с добро осветление, възможно най-близо до естественото, за да можете обективно да оцените тоалета си. Също така е добре да направите специално място за съхранение на неща, които не можете да скриете в килер – бижута, чанти, шалове и други аксесоари.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -