fbpx
More
  НачалоИнтериорВсекидневнаЕто как да проектирате всекидневна според фън шуй

  Ето как да проектирате всекидневна според фън шуй

  От край време гостната е била и остава център на привличане положителната енергия на семейството, затова и сега ще поговорим как да проектирате всекидневна според фън шуй.

  Как да проектирате всекидневна според фън шуй

  Това е мястото, в което се събира семейството, приятелите и роднините. Благополучието на цялата къща зависи от хармонията на енергийните потоци в тази стая.

  Местоположение Космос и слънце

  В идеалния случай дневната по фън шуй се намира в най-просторната и светла стая с красива гледка от прозореца. Тази стая не трябва да е проходна или да се намира до входната врата, в противен случай животът в къщата ще бъде нестабилен.

  Оформлението на всекидневна според фън шуй – проста геометрия

  Фън Шуй в хола препоръчва тази стая да бъде във формата на квадрат, овал, кръг или не твърде удължен правоъгълник. Тези цифри осигуряват равномерно разпределение на ци – положителната енергия. Г-образна или много тясна дълга стая може да бъде „фиксирана“ с паравани, прегради или мебели.

  Всекидневна според фън шуй без издатини и ниши

  Това са места, където негативната ша енергия застоява. Ако в хола има ниши, поставете лампи в тях или до тях. Те хармонизират пространството. Стълбите, водещи навсякъде, са абсолютно неуместни в хола; отвореното пространство е най-важно тук.

  Поддържа положително

  Положителната енергия трябва не само свободно да влиза в стаята, но и да остава в нея. Ето защо е оптимално, ако вратата в хола е в центъра на стената. Ако има прозорец или врата на отсрещната стена, те трябва да са леко изместени от центъра.

  Осветление Лампи и свещи

  За изкуствено осветление окачете кръгъл полилей на тавана в центъра на хола и няколко лампи с абажури от естествени материали на стените. Това ще разсее отрицателната ша енергия и ще хармонизират потоците Чи. Трепкането на луминесцентните лампи прекъсва потока на тази енергия, така, че е по-добре да предпочетете лампите с нажежаема жичка пред тях.

  Дневна светлина

  Във Фън Шуй естествената светлина е високо ценена. Прозорците трябва да са пропорционални на размера на стаята: твърде големите прозорци ще източат енергията и благополучието, докато твърде малките ще доведат до стагнация на енергията.

  Цвят и декор

  За да не се провокира сблъсък на елементите е необходимо да се разпределят цветните петна в хола в съответствие с кардиналните точки. В южната част черно, синьо, бяло и металик са нежелателни. На север – всички нюанси на червено и оранжево. Неспазването на тези правила ще провокира семейни кавги. Внимавайте със символите. Всяко изображение символизира нещо, така че в хола не трябва да има мрачни или абстрактни рисунки.

  Дайте предпочитание на картини с диви животни (пейзажи), цветни аранжировки, аквариуми. От гледна точка на Фън Шуй тапетите с флорални орнаменти са за предпочитане.

  Съществуват и някои правила за фън шуй за декориране на всекидневна.

  Мебели и интериорни детайли активни елементи

  Телевизор, компютър, високоговорители, часовници с махало и други “ян” предмети във всекидневната е мястото. Просто не ги поставяйте до стената, граничеща със спалнята, за да не провокирате безсъние.

  Плавно протичане на живота

  Позволете на енергията да тече свободно от вратата към центъра на хола. Не поставяйте столове и големи предмети близо до вратата, изберете мебели със заоблени ъгли. Всички шкафове трябва да имат врати, така че qi да не попада в „капани“. Поставете мека мебел с гръб към основната стена, за да създадете усещане за сигурност. За да избегнете напрежението между седящите, поставете столовете (задължително четен брой!) наклонени един спрямо друг, а не директно срещу тях.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -