fbpx
More
    НачалоРецептиЛесна печена свинска плешка

    Лесна печена свинска плешка

    Време на приготвяне:20мин.

    Време за готвене:3ч и 30мин.

    Порции:6

    Овладейте печено свинско с хрупкави пръжки по нашата лесна рецепта. Това прави специален неделен обяд, поднесен с печени картофи и зеленчуци

    Хранителна стойност:на порция

    • калории:592
    • мазнини:5г.
    • Въглехидрати:3г.
    • Захар:2г.
    • Фибри:1г.
    • Протеини:60г.
    • Сол:1.7г.

    Съставки:

    • 2 кг свинска плешка
    • 1 супена лъжица растително масло
    • 1½ чаена лъжичка фина морска сол
    • 1 голяма глава лук, нарязана

    Начин на приготвяне:

    Стъпка 1:

    Загрейте фурната на 240C/220C с вентилатор/газ 9. Отстранете всякаква опаковка от свинското месо, задържайки връвта, и подсушете с кухненска хартия – искате кожата да е възможно най-суха. Направете дълбоки разрези в кожата в диамантен модел с помощта на остър нож (искате да изрежете мазнината). Ако кожата вече е набраздена, уверете се, че всеки разрез е сух и може лесно да се отвори. Втрийте маслото в кожата, като го втриете добре във всеки разрез, след това поръсете солта на равномерен слой, като го втриете и в разрезите.

    Стъпка 2:

    Разпределете шайбите лук върху дъното на голяма форма за печене и поставете свинското месо отгоре. Печете за 20-30 минути, или докато кожата започне да става на мехури.

    Сложете чайника да заври.

    Стъпка 3:

    Изсипете половин чайник вряла вода около фугата, за да покриете основата на тавата, като внимавате да не капе върху кожата. Намалете температурата на фурната до 180C/160C вентилатор/газ 4. Печете още 2 часа и 30 минути, или докато месото под кожата стане много крехко при натиск. В свинската плешка има много мазнина, така че готвенето на ниска температура по този начин гарантира, че месото няма да изсъхне – ако е необходимо, може да се готви до 3 часа.

    Стъпка 4:

    Включете фурната отново на 220C/220C с вентилатор/газ 7 и продължете да печете свинското за 20-25 минути, докато кожата стане много хрупкава и започне да се втвърдява – трябва да се усеща крехка при почукване с нож. Ако е необходимо, гответе още 10 минути, за да постигнете това. Извадете свинското месо от фурната и оставете за 20 минути във формата, като сте покрили с фолио. Отстранете шкварката на едри парчета, след което начупете на по-малки парчета. Нарежете месото и го поднесете заедно с пръжките и любимите гарнитури.

    Свързани статии

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    Реклама

    - Advertisement -

    Популярни

    Реклама

    - Advertisement -