Време на приготвяне:2мин.
Време за готвене:25мин.
Порции:4
Готвенето на пилешки бутчета във фритюрник е бърз начин за постигане на сочно месо с вкусна хрупкава кожа. Пикантното покритие прави перфектния завършек
Хранителна стойност:на порция
- калории:88
- мазнини:38г.
- Въглехидрати:0г.
- Захар:0г.
- Фибри:0.3г.
- Протеини:11г.
- Сол:0.7г.
Съставки:
- 1 ч. л. червен пипер
- ½ ч. л. смесени билки
- ½ чаена лъжичка чесън на гранули (по желание)
- 4 пилешки бутчета с кост
- 1 ч. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Стъпка 1:
Комбинирайте червения пипер в купа с билките и гранулите чесън, ако използвате, заедно с ½ чаена лъжичка сол и ½ чаена лъжичка смлян черен пипер. Разпръснете върху чиния. Натрийте пилешките бутчета с олиото, след което намажете със сместа от подправки.
Стъпка 2:
Поставете в кошницата на вашия фитюрник с горещ въздух и гответе, с кожата надолу, за 10 минути на 180C. Обърнете и гответе още 10-15 минути, докато се сварят и кожата стане хрупкава. За да проверите дали са сготвени, пробийте най-дебелата част на бутчето с нож, за да видите дали сокът е бистър. Извадете веднага от фритюрника, за да предотвратите омекването на кожата.
Прочети още:Топ 10 най-добри фритюрници с горещ въздух за здравословно готвене