fbpx
More
    НачалоРецептиПилешки бутчета във фритюрник с горещ въздух

    Пилешки бутчета във фритюрник с горещ въздух

    Време на приготвяне:2мин.

    Време за готвене:25мин.

    Порции:4

    Готвенето на пилешки бутчета във фритюрник е бърз начин за постигане на сочно месо с вкусна хрупкава кожа. Пикантното покритие прави перфектния завършек

    Хранителна стойност:на порция

    • калории:88
    • мазнини:38г.
    • Въглехидрати:0г.
    • Захар:0г.
    • Фибри:0.3г.
    • Протеини:11г.
    • Сол:0.7г.

    Съставки:

    • 1 ч. л. червен пипер
    • ½ ч. л. смесени билки
    • ½ чаена лъжичка чесън на гранули (по желание)
    • 4 пилешки бутчета с кост
    • 1 ч. л. зехтин

    Начин на приготвяне:

    Стъпка 1:

    Комбинирайте червения пипер в купа с билките и гранулите чесън, ако използвате, заедно с ½ чаена лъжичка сол и ½ чаена лъжичка смлян черен пипер. Разпръснете върху чиния. Натрийте пилешките бутчета с олиото, след което намажете със сместа от подправки.

    Стъпка 2:

    Поставете в кошницата на вашия фитюрник с горещ въздух и гответе, с кожата надолу, за 10 минути на 180C. Обърнете и гответе още 10-15 минути, докато се сварят и кожата стане хрупкава. За да проверите дали са сготвени, пробийте най-дебелата част на бутчето с нож, за да видите дали сокът е бистър. Извадете веднага от фритюрника, за да предотвратите омекването на кожата.

    Прочети още:Топ 10 най-добри фритюрници с горещ въздух за здравословно готвене

    Свързани статии

    ВАШИЯТ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    Реклама

    - Advertisement -

    Популярни

    Реклама

    - Advertisement -