fbpx
More
  НачалоИнтериорЗелена кухня - свежи нотки за ярък интериор

  Зелена кухня – свежи нотки за ярък интериор

  За човешката психика зеленото и неговите нюанси са едни от най-благоприятните, а щом стане дума за кухня нещата стават още по-интересни.

  Този цвят е в състояние да даде спокойствие, чувство за сигурност, а също така да премахне напрежението. Зелената кухня може да се превърне в своеобразен остров на мир и радост във вашия дом.

  Зелена кухня – свежи нотки за ярък интериор

  Ако решите, че имате нужда от зелена кухня, тогава трябва да намерите решение по някои въпроси. Сред тях са:

  Какъв цвят ще бъде вашият кухненски комплект; Какви тапети и плочки, да изберете; Как да съчетаете с всички останали мебели в новата си кухня. Представянето на цялостна картина на бъдещата кухня в главата ви може да се окаже, доста трудна задача.

  И все пак, има много голямо разнообразие от нюанси на зелено. Всеки от тях носи специално настроение. Покупката на кухня не е трудна задача, но създаването на удобен, стилен и уютен дизайн може да отнеме много усилия.

  От страна на дизайна кухнята е много труден обект, тъй като има голям брой различни шкафове, кухненски уреди и зонирани облицовки. Кухнята се счита за зелена, ако един от важните й елементи е зелен. Следвайки този принцип, има такива разновидности на зелени кухненски дизайни: кухня със зелени стени, кухня със зелен кухненски модул или кухня със зелена престилка.

  Нюанси на зелена кухня

  Кухните със зелени цветове са много разнообразни: ярки, тъмни, светли, радостни, топли, студени и др. В дизайна на зелената кухня има много цветови комбинации, но можете спокойно да поставите комбинацията от зелено и бяло на първо място. Този ансамбъл е най-изгодният, тъй като зеленият цвят играе ролята на първата цигулка, докато белият играе само заедно с него, създавайки ефект на свежест и светлина.

  Колкото по-цветен е тонът, толкова повече съответства на стила на Hi-Tech. В същото време, ако цветът ще има по-студен и по-тъмен нюанс, той може да се използва в класическите версии на вашата кухня.

  Най-често срещаният, днес, се счита за дизайна в стил Арт Нуво, стремящ се към минимализъм: удобни чекмеджета, гладки матови или лъскави фасади, хромирани дръжки, непрозрачно стъкло в стенни шкафове. Такива слушалки отговарят най-добре на изискванията на жителите на града, които ценят всяка минута от свободното си време. Нюансите на тези такива плотове се избират различни. Може да е с цвят на зелен грах или зелена ябълка, светло зелено или много популярната маслина. Що се отнася до тъмните нюанси на зелено, такива се ограничават до нюанси на нефрит или ментол.

  Работната повърхност на такива слушалки почти никога не е зелена. Подобно на кухня Корона, добрите комбинации произвеждат нюанси на бяло, сиво и черен гланц. Работните плотове, украсени с дърво в различни нюанси, изглеждат също добре. Плотовете в сини нюанси тук не са добра идея. Тази комбинация рядко носят желания резултат.

  Престилката за зелен кухненски комплект може да е избрана в цвят. Тази техника скрива дълбочината и слива горната и долната част в едно цяло. Престилка в цвета на кухнята може да предизвика излишък от зелено. За да се предотврати това, в основния зелен цвят трябва да бъдат включени нюанси на други цветове. И, все пак често предпочитани модели са самите бели или сиви престилки към зелени плотове.

  Зелени стени в кухнята

  В случая, когато кухненският комплект е картина, тогава зелените стени са неговата рамка. И, за да не получите едно зелено петно, трябва да изберете или стените да са зелени, или кухненския комплект. Когато мислите за зелената кухня, важно е да разберете къде ще се намира зоната за хранене. Ако кухнята за вас е място за приготвяне на храна, тогава направете своя избор в полза на зелените нюанси. И ако кухнята за вас е основното място за събирания с приятели, тогава дайте предпочитание на зелените стени.

  Вижте още по темата: Как да създадете дизайн в малка кухня!

   

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -