fbpx
More
  НачалоИнтериорВсекидневна7 правила за фън шуй за декориране на всекидневна

  7 правила за фън шуй за декориране на всекидневна

  Във Фън Шуй всекидневната се смята за сърцето на дома, затова е важно да знаете мало повече за правилата по декориране на всекидневна.

  7 правила за фън шуй за декориране на всекидневна

  Правилното подреждане на тази част от къщата има благоприятен ефект върху отношенията между всички членове на семейството. Освен това допринася за добрите взаимоотношения на цялото семейство с външния свят.

  Правило 1. Място за почивка

  Преди всичко обърнете внимание на мястото за почивка във вашата всекидневна. От древни времена хората са се събирали за съвместно действие, било то трапеза, игра, общуване, забавление.Традиционно център на такова действие е бил огън, огнище, трапеза, на изток килим. В модерна всекидневна такъв център за събиране на семейството е масичка за кафе , около която са подредени фотьойли и дивани, понякога това се нарича „група за гости“. Този център е най-важното място, което трябва да бъде подредено правилно.

  Правило 2. Подреждане на композициите

  Цялата група мебели не трябва да е точно, срещу входната врата. Фотьойлите и диванът трябва да бъдат подредени така, че хората да се виждат. Често хората подреждат седалки в редица, за да е по-удобно да гледат телевизия. Смята се, че това може да доведе до кавги и недоразумения.

  Вижте някои правила за декориране на Всекидневна в стил Прованс.

  Представете си, че искате да играете настолна игра с цялото семейство или да обсъдите план за бъдещ дом. Ако за това не е трябвало да местите столове и да поставяте допълнителни столове, тогава вашата „група гости“ е оборудвана правилно. В същото време е желателно главата на семейството никога да не седи с гръб към входа.

  Правило 3. Удобство, стил, комфорт

  В хола не само се събира цялото семейство, но и тук приемаме гости. Традиционно се смята, че колкото по-удобна е всекидневната за почивка и общуване с вашите гости и членове на семейството, толкова по-силна ще бъде подкрепата на вашите начинания от хората. Такава подкрепа е най-важният компонент на успеха и просперитета.

  Правило 4. Музика, картини, аквариуми и други

  Тъй като в хола има много хора, той се нуждае от активна енергия повече от другите стаи. Ето, защо тук е подходящо всичко, което повдига настроението ви, което наистина харесвате и ви зарежда с енергия. Музика, картини, аквариум, предмети за декорация.

  Правило 5. Снимки и семейни албуми

  Много е важно всекидневната ви да е украсена със снимки на всички членове на семейството. Чудесно е, ако има снимка, на която цялото семейство е в пълна сглобка. Дори ако човек живее сам, снимките на любими хора са просто необходими в неговото пространство.

  Правило 6. Аксесоари и сувенири

  Ако имате атрибути на съвместни хобита, пътувания, хобита, колекционерски предмети, най-добре е да ги поставите в хола . Не всички, но най-добрите от тях. По този начин гост, който за първи път е дошъл в къщата ви, ще получи невербална информация за вашето семейство, точно тази, която бихте искали да предадете.

  Правило 7. Космическо Чи

  То изпълва къщата през вратите и прозорците, така че гледката от прозореца на вашия хол е от голямо значение. Ако всекидневната е с изглед към градината, а градината е добре поддържана и приятна за окото, или ако е апартамент и гледката от прозореца е атрактивна, панорамна, тогава е желателно декорът на прозореца да го оставя толкова отворен, колкото възможен. Ако прозорецът е изправен пред обект, който не ви харесва, обърнете повече внимание на декора, така че да отвлича вниманието от неприятната за вас гледка. Можете също да коригирате този недостатък, като окачите отстрани картина, репродукция или снимка на природен пейзаж, красив град или градина.

  Снимки, любими картини и колекционерски предмети, всички тези малки неща придават на дома ви индивидуалност. Къщите, в които нищо от това не съществува (а има и такива) са като хотели и като правило в такива пространства живеят много самотни хора.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -