fbpx
More
  НачалоИнтериорВсекидневнаВсекидневна в стил Прованс

  Всекидневна в стил Прованс

  Как да проектирате всекидневна в стил Прованс или да добавите селския романтизъм в интериора? Предлагаме ви заедно да надникнем в дебрите на френското обзавеждане:

  Всекидневна в стил Прованс или как да създадете красив селски интериор

  Всекидневна в стил Прованс

  Първите асоциации, които възникват с думата “Прованс”, сред познавачите на френската култура, са маслиновите горички, пристанището на Марсилия и, разбира се, лавандуловите полета. Смесването на море, лозя и борови гори в южната част на Алпите създава специална репутация на тази югоизточна провинция.

  Романтичното, слънчево настроение е присъщо и на обзавеждането на къщите, построени в морския район. Интериорът на всекидневната в стил Прованс по-специално е отражение на простия живот на предимно селска провинция. Въпреки, че в него има изтънченост и характерни за цялата френска природа елементи.

  Цветова палитра на стени, тавани, подове

  Този стил се характеризира със светли цветове на стените. Стилът Прованс не приема тъмни цветове. Най-често стените са бели. При декорирането често се използва мазилка. Всички материали са природни и естествени.

  Традиционно тапетите не са подходящи за декорация на стени. Има обаче и изключения. За хола са подходящи само тапети с цветя и растения, като правило тапетът акцентира, върху една стена. Ако тапетите и текстилът са сходни по стил или цветова схема, тогава ще е много добре.

  Таванът обикновено е представен под формата на остарели естествени трупи.

  Можете да използвате MDF за дърво.

  Добра идея е да се откажете изцяло от PVC.

  Дървеният таван също е боядисан с боя на водна основа в светли нюанси.

  Най-често таванът е боядисан с обикновена бяла мазилка.

  Всекидневна в стил Прованс

  Естествените дъски също са по-подходящи за пода

  Разрешено е използването на паркет за довършителни работи. При ограничени финансови средства се допуска ламинат.

  Модерният ламиниран паркет

  Той трябва да е така добре направен, че дори да не може да се различи от дървото. На пода може да се постави голям бежов килим. Цветът на килима трябва да съответства на завесите и тапицерията в хола. В дневните в стил Прованс линолеумът, килимът, паркетът не си подхождат.

  Разпределението на всекидневната зависи от размера на стаята

  Ако голяма стая е създадена в частна къща, няма да има проблеми с дизайна. В градските апартаменти има по-малко удобни зони. Това, обаче не значи, че  са неподходящи за стила Прованс.

  Стил Прованс – френски нюх в дома

  В модерния интериор тоиз стил се характеризира с изобилие от светлини и топлина, от естествени нюанси. Всичко това, лесно се съчетават с мебели като КАНАПЕ ДВОЙКА БЛЯСЪК.

  Детайли в малките стаи

  В малките помещения трябва да се визира на детайлите. Освен това е е добре да украсите помещението. Помнете, че тук не се препоръчва сериозно преустройство.

  Декорацията на прозорци

  Тъй като стените, завесите и подът в хола в стил Прованс обикновено са с неутрални нюанси, завесите трябва да са привлекателни и ярки. Най-добре е да прикрепите тюла към стария корниз.

  Римските нюанси изглеждат добре

  Различни аксесоари за завеси под формата на пеперуди, пискюли ще допълнят идеално стила на Прованс. Платът трябва да е създаден от естествен материал.

  Много е важно да изберете правилния цвят за завесите. При лош избор на цветове интериорът в хола може да бъде съсипан. Корнизите също са създадени от естествени материали.

  Ето и 5 идеи как да създадете хармоничен интериор в малка всекидневна!

  Всекидневна в стил Прованс

  Камина в хола в провансалски стил

  Чест гост в интериора в стила Прованс е огнището. Ако в кухнята може да имитира истинска печка или да е декорирана под формата на класически портал с керамична облицовка, то в хола с камина може да бъде незабележима ниша не толкова за огън, колкото за декор. Сред старите модели са печки с плочки, елегантна декорация на рустикален интериор във френски стил.

  Ако не можете да украсите интериора с камина, нейната имитация ще ви помогне да създадете допълнителен комфорт. И това не е електрически уред, а малка вдлъбнатина в стената, декорирана под формата на портал без претенциозност и прекомерна елегантност. Тук, е обичайно да се поставят много свещи, които в края на краищата ще създадат желаната атмосфера. Те ще зарадват с жив огън и топлина.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -