fbpx
More
  НачалоИнтериор9 тайни на стилния интериор за хол

  9 тайни на стилния интериор за хол

  Интериорният дизайн на хол си е пълна наука, която трябва да се овладява няколко години. Що се отнася до дизайнерите, те са щедри и споделят най-важните тайни за създаване на успешен интериор.

  Решихте сами да направите ремонт на хола? Направихте правилния избор! В крайна сметка домът, в която живеете, трябва да бъде ваш, да въплъщава вашия вкус и характер. И, кой, освен вас, знае какво точно ви трябва?

  Тайните на стилния интериор за хол

  Ако в главата ви се въртят безброй идеи, а вие просто не можете да им придадете физическа форма, тогава почерпете от съветите на интериорни дизайнери с опит и започнете да реализирате творческите си идеи!

  1. Изберете основната тема

  интериор на холНека холът, който ремонтирате в момента, да е подчинен на една идея, една стилистична посока. Намерете смелост да се спрете на едно нещо. Често нашите къщи си представени безлики, с дизайнерски решения от същия тип само защото се страхуваме, че избирайки една тема, няма да можем да намерим желания декор или да се придържаме към стила му в бъдеще.

  И, ако изберете нещо конкретно, например стила на Прованс и мак като основен лайтмотив за вашия хол, ще видите, че вниманието ви ще бъде фокусирано само, върху тематичния декор. Така лесно можете да намерите най-оригиналните неща, които ще направят вашия хол стилен и уютен.

  1. Тествайте идеите си

  За да направите това, трябва да вземете проби от боя, тапети или тъканта за мебели, за да ги окачите из стаята си и да наблюдавате реакцията в продължение на няколко дни. В това време, може да промените решението си, да намерите друго решение. И ако извайвате всичко наведнъж, ще трябва да търпите злощастна ситуация до следващия ремонт.

  Още идеи за декориране на хол прегледайте, в линка.

  За адекватна оценка например с цвета на стените е достатъчно да окачите няколко листа А4 на различни височини и на различни стени. Така за два до три дни ще си помогнете да разберете, дали коя е опцията, за която сте мечтали.

  1. Използвайте това, което имате

  Това не само ще ви спести пари, но и ще персонализира облика на вашия дом. Стар скрин, масичка за кафе, абажур могат да бъдат декорирани с помощта на различни техники и похвати, какъвто е самият декупаж. В резултат на това старото ново нещо ще се превърне в ексклузивен, акцент във вашия интериор.

  1. Изберете цветова схема, а не само един цвят

  Успешната цветова схема се състои от три цвята:

  интериор на хол

  • основен цвят, който обикновено е неутрален и задава тон;
  • контрастен цвят, често тъмен, създава дълбочина в пространството
  • ярък цвят, който създава акценти и внася настроение.

  Тези три цвята трябва да се съчетават перфектно един с друг. Опитайте да изберете цветове, които сте свикнали да виждате в ежедневието, за да не се окаже че избраният от вас цвят е невъзможно да се постигне.

  1. Използвайте димери

  Регулирането на интензитета на светлината може буквално да преобрази вашия хол и интериор. Дори множеството крушки, управлявани от стандартни превключватели, не успяват да внесат този вид променливост в дизайна на осветлението на вашата стая. Димерите са икономичен и изключително удобен инструмент за промяна на настроението в помещението.

  1. Използвайте декор по двойки

  интериор на хол

  Когато става въпрос за разкрасяване, повторенията привличат внимание. Така една лампа се фокусира, над част от пространството, а две лампи вече създават примитивен ансамбъл, който подчертава вашия стил. Това важи и за завесите: излишната тъкан създава усещане за лукс.

  1. Използвайте гланцови и матови бои

  Контрастът, създаден от различни качества на повърхността (матова и лъскава, ярка и дълбока), ще привлече вниманието и ще се отърве от скучната монотонност. Тук е важно да изберете правилното съотношение на количеството матова и лъскава повърхност. В никакъв случай не трябва да се доближава до 50/50. Разпространението на едното и няколко включвания на другото ще направят вашия интериор изключително интересен.

  1. Добавете лукс на неочаквани места

  интериор на хол

  Изящен миниатюрен полилей в банята, шикозно кожено одеяло в спалнята – и вашият дом вече не е измъчен компромис със среден бюджет, а стилна комбинация от лукс и простота.

  1. Украсете стените с големи тематични шарки

  Като материал можете да използвате всичко – от буква, изрязана от цветен филм от плотер, до бамбукови листа. Вашият хол ще стане уникално и оригинално, пространството с Фототапет – Butterflies song. Той ще придобие собствено настроение, а празнотата ще се махне. Заедно с това, такъв декор може да се намери, според всеки джоб. Тук, основното нещо е оригиналността.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -