fbpx
More
  НачалоИнтериорКартините като важен компонент в интериорния дизайн на Хол

  Картините като важен компонент в интериорния дизайн на Хол

  Създаването на нов облик в интериорния дизайн на хол е интересен, но отговорен процес. Случва се, така че ремонтът вече е завършен, но все още нещо липсва. Стените изглеждат голи, а целият интериор на хола изглежда негостоприемен. В такива случаи чудесен вариант е да украсите стените с картини.

  Как картините променят интериорния дизайн на Хол

  Този на пръв поглед минимален детайл ще направи интериора завършен и ще внесе комфорт, уют и хармония в къщата.

  От древни времена хората се стараят да украсят, по начин, че да “съживят” жилището. Примитивните хора рисували картини на живота и света още по стените на пещерите. В Древна Гърция и Рим мозайките, картините, килимите са служили за декорация на стени.

  Иконите били широко използвани в къщите на Византия. Впоследствие този обичай да се украсява къща с икони преминава в много християнски страни и до ден-днешен в някои къщи можете да видите икони по стените и ъглите на стаите. Смятало се, че колкото повече икони има, толкова по-голямо е богатството на семейството.

  картините в интериора на хол

  Днес картините се използват широко като декорация на стени в интериора на всякакви помещения: жилищни сгради, апартаменти и офиси. Картините придават оригиналност и стил в интериорния дизайн на Хол. Всичко това, благодарение на картини, които са избрани правилно и поставени правилно.

  Как да изберем подходящата картина за интериор

  Ако собственикът на къщата е добре запознат с боядисването, независимият избор на картини за вътрешна декорация няма да причини трудности. Но ако човекът не е на „Ти“ с боядисване и аранжиране, а иска да украси красиво къщата си, тогава е по-добре да се свърже със специалист. В случай, че не е възможно, може да направи избор, като се ръководи от следните принципи:

  Избирайки картина, трябва да си представи как ще изглежда в интериорния дизайн на Хол. Самата картина и рамката отговарят ли на стила на интериора, подходящ ли е размерът?

  Какви мисли и образи предизвиква изображението на картината в интериорния дизайн на Хол?

  Подходяща ли е за хола или е по-добре да окачи картината в друга стая? Добре е да се има предвид, че една картина може да промени атмосферата на стаята, нейното настроение. Така, промените трябва да отговарят на очакванията.

  интериорния дизайн на Хол

  Принципи в поставянето на картини

  Как да поставите правилно снимките, така че да оживят атмосферата и да придадат на интериора завършен вид? Всичко зависи от личните желания, интериорния стил и какви функции изпълнява стаята. Ето няколко примера.

  Кухнята е стая, в която хората прекарват много време. Тук за декорация могат да служат натюрморти с ярки цветове. Топлите цветове и изображения на цветя, плодове, кошници и тави с печени изделия ще създадат уютна атмосфера и ще събудят апетита ви.

  Детската стая ще е добре украсена с картини от анимационни филми или изображения с истории от приказки. Може да отпечатате рисунките на самото дете в увеличен размер. Това ще е неговият принос към интериорния дизайн на стаята. Трябва, обаче да запомните, че в детската стая не трябва да има много ярки цветове, за да не се превъзбуди детето.

  Снимките, изобразяващи градски панорами или пейзажи, ще изглеждат добре в хола. Може да използвате изображения на известни места и световни забележителности: Айфеловата кула, пирамидите в Египет, Прага през нощта, Биг Бен, подобно предложение е и картина – A romantic walk in Paris.

  Картините за спалнята обикновено се поставят над главата и над леглото. Те трябва да имат “спокоен” предмет и меки цветове. Спалнята е място за почивка и картините като част от интериора трябва да отговарят на това.

  Характеристики и съвети за поставяне на картини:

  • За да не избледнява боята и цветът на картината, по-добре е да я поставите на места, недостъпни за слънчевата светлина;
  • най-добрата височина за картини е на нивото на очите. Ако става дума за хол, където има мека мебел, тогава картината трябва да виси на нивото на очите на седящ човек;
  • ако стената е голяма, може да окачите една голяма или няколко малки картини върху нея;
  • ако няколко картини са поставени в един ред, по-добре е да ги подравните по горния или долния ръб;
  • вместо истински картини в интериора на хол, можете да използвате снимки, плакати или постери.

  С компетентен подход, правилната комбинация от цветове на картината и стената, стила ще съответства на стаята. Какъв цвят да изберете за интериора на хола – съвети за дизайн и всичко това ще ви е от полза да направите интериора завършен и да внесете нещо ново.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -