fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяКак да изберем мебели за детска стая

  Как да изберем мебели за детска стая

  Както при избора на мебели за интериора и избор на мебели за детска стая, трябва да са подходящи, според възрастта му. За децата са добре дошли ярките цветове с интересни снимки. При тийнейджър, обаче се изисква известна доза сдържаност и щипка модерни тенденции.

  Как да изберем мебели за детска стая

  1. Предучилищна възраст

  За бебета и малки децата е трудно оборудването на детската стая, защото те са постоянно близо до родителите си. Обикновено най-младият член на семейството има собствена стая от тригодишна възраст, не по-рано. Съвсем логично е, че дизайнът на стаята на момчето е различен от дизайна в спалнята на момичето.

  Откажете се от ненужния декор в детската стая. Тук, по-добре е да изберете светли цветове, а за да добавите усещане за комфорт, използвайте голям брой текстилни елементи.

  Детето, определено ще се нуждае от:

  • удобно легло;
  • малка масичка със стол за творчески дейности;
  • спортен кът за неговата възраст;
  • място за съхранение на играчки;
  • гардероб с удобни рафтове и врати;
  • скрин за спално бельо.
  1. Ученик

  Училищната възраст трябва да бъде разделена на два периода: 7-10 и 10-12 години.

  Тук трябва да се откажете от обемистите килери с много неща. Помнете, че момчетата на тази възраст не са склонни да ги поддържат в ред. По-добре е да поставите стена, така че детето да може да се развива и да разполага с достатъчно свободно пространство.

  Модулните групи мебели – ДЕТСКО ОБЗАВЕЖДАНЕ АЛЕКС ще са отлично решение, защото с тяхна помощ собственикът на детската стая ще може да избере предметите, от които наистина се нуждае.

  1. Тийнейджър

  Как да изберем мебели за детска стая за тийнейджър? Факт е, че: Не е толкова лесно да угодиш на сина си на тази възраст. Той определено ще отхвърли всяка твоя идея. Като родител ще трябва да сте мъдри и да правите компромиси, но има редица фактори, които трябва да имате предвид при избора на дизайн:

  • оформление, подреждане на отвори за прозорци и врати;
  • степента на осветеност на помещението през деня;
  • хобита на притежателя на стаята;
  • вашите финансови възможности.

  Разбира се, мечки на тапета и легло тип форма на кола няма да проработят. Тийнейджърите може да харесат брутална тухлена стена или тапет в стил таванско помещение с мистични герои, космически войни или градски пейзажи. За него е важно сам да избере дизайна на стаята си. Бъдете психически подготвени за факта, че детето ви като цяло може да предпочете тъмните цветове. Опитайте се да му предложите да разреди мрачния интериор с ярък декор и текстил. Поставете креативна подова лампа, окачете рафтове с колекционерски предмети.

  Разгледайте, още идеи по темата: Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Оставете въображението му да се развихри!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -