fbpx
More
  НачалоИнтериорЦветове в интериора на малка кухня

  Цветове в интериора на малка кухня

  Цветове в интериора на малка кухня – тайните на дизайнерите

  Какво трябва да знаете за цветовете и нюансите, когато избирате такива за интериора на малка кухня, предлагаме ви заедно да надникнем сега:

  Най-доброто място за избор на нюанси е в самото кухненско пространство. Дневното и нощното осветление оказват огромно влияние, върху начина на възприемане на цвета. По различно време на деня и при преминаване от естествено към изкуствено осветление някои сложни тонове могат да променят външния си вид.

  Студени и топли нюанси за кухня

  Наред с яркостта и наситеността, всеки цвят има още една характеристика: температурата на възприятието. Тя има силата да разделя спектъра на следните две групи.

  Цветове в интериора на малка кухня

  Всички нюанси, близки до жълтото, се възприемат от човек като топли тонове. Те освобождават енергия и създават положително и светло пространство. Сред тях са бежови, червени, оранжеви, светлозелени цветове.

  Цветове в интериора на малка кухня

  Нюансите, съдържащи сини нотки, принадлежат към студената гама. Те се възприемат като спокойни тонове, релаксиращи и създаващи прохлада. Те включват сини, лилави, тюркоазени бои.

  Всеки отделен цвят има своя собствена палитра, съдържаща както топли, така и студени тонове. Така например, ако разгледаме вариации на чисто червено, тогава всички негови нюанси с примес на синьо (горско, малина, бордо) ще бъдат по-хладни от основния тон. Същата гама с примес на жълтеникавост ще се окаже топла. Включва теракота и портокал.

  Цветове в интериора на малка кухня

   

  Ахроматични цветове за кухни

  Боите, които нямат тон на дъгата се наричат ​​ахроматични. Те включват бяло, сиво и черно. Тези три нюанса реагират предвидимо на светлинни потоци:

  Цветове в интериора на малка кухня

  Бялото в кухня, както и в други помещения, отразява всички лъчи и създава усещане за простор. Това свойство позволява да го използвате в тесни кухни, за да разширите визуално пространството.

  Цветове в интериора на малка кухня

  Сивите тонове първо абсорбират лъча, след което го отразяват, без да променят цветовия спектър, засягайки изключително интензивността на потока. Именно нюансите на сивото дизайнерите използват, когато създават неутрален фон за цветните повърхности.

  Черното е склонно да абсорбира слънчевата светлина, така че изобилието му в малките кухни води до усещане за теснота и неудобно. Ето, защо добра идея е да се спрете на КУХНЯ ОЛГА.

  Цветове в интериора на малка кухня

  Една чисто ахроматична комбинация в интериор, без добавяне на ярки цветови нюанси и детайли може да изглежда скучна. Като фон, най-често се използват бели и сиви тонове. Черните покрития могат да добавят драма към дизайна на стаята и да подчертаят достойнството на стила. Монохромната гама лесно се оживява с контрастни и ултра ярки акценти. Последните от своя стана допринасят апетита.

  Още много идеи за интериора на кухни може да разгледате тук: https://dream-home.bg/category/interor/kuhnq.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -