fbpx
More
  НачалоИнтериорБаняДекориране на Баня

  Декориране на Баня

  Когато си помислите за баня, веднага възникват няколко въпроса:

  Коя вана или душ кабина е по-добре да купите за вашата баня? Коя форма и размер са най-подходящи за банята? Какъв е най-добрият начин за инсталиране на всяка важна част от това помещение?

  Наред с това възникват и други въпроси относно цената и удобството по отношение ползването на банята. Ако не искате да се занимавате с монтаж на вани помислете за инсталиране на душ кабина. Което и да изберете, съществуват различни нюанси. Нека ги разгледаме отблизо: Да започнем с най-важното.

  Коя вана е най-добра за вашата баня?

  баня с вана

  Според мнозина за най-добрата се счита ваната, която може да бъде монтирана по такъв начин, че да е като естествена част от цялото помещение.

  Стоманените вани, обаче имат някои недостатъци. Първо, когато пълните с вода ваната, започва да издава силен шум наподобяващ бръмчене. Наред с това водата във ваната се охлажда много бързо.

  Как можете да избегнете подобни неприятности?

  Първо, намерете най-добрия вариант на стоманена вана. Ако не ви харесва звукът, който издава, когато в него се излива вода, изберете онези модели вани, които имат достатъчно дебели стени.

  баня с вана

  Сега вашата задача е да поставите ваната правилно, върху бетонната подложка, неподвижна. Ваната изобщо не трябва да се движи или да се върти. Освен това трябва да иззидате. Трябва да запълнете празнините места с изолация. Външната част на ваната трябва да е облицована с плочки, които най-добре отговарят на дизайна на ваната. Не е нужно да правите нищо друго. В резултат на това ще ви бъде осигурена отлична звукоизолация, топлоизолация и неподвижност. Няма да чуете повече бръмчене.

  Когато стане дума за избора на плочките за банята. Не трябва да купувате твърде скъпи такива. Трябва да намерите подходящото съотношение цена/качество. Някои плочки със средна цена изглеждат не по-зле от най-скъпите плочки, но са много по-евтини. Не бива, обаче да отивате в другата крайност – да купувате твърде евтини плочки, които просто изглеждат добре. Плочките като тези ще развалят изживяването и ще направят банята ви да изглежда много евтина.

  За да избегнете подобни инциденти, обърнете внимание не само на цвета на плочката, но и на нейната текстура. Не бива да пестите от декоративни елементи и фриз.

  Климатици в банята и през мокрото помещение

  Понякога по време на ремонт хората напълно забравят за климатика и си спомнят за него само през лятото, когато става много горещо. След това започват да правят всичко наново, чупят стените и след това просто инсталират климатик, чийто кабел е толкова дълъг, че е невъзможно веднага да разберат, какво да правят с него. Дали да удължат кабела или направят изход през тавана.

  Вижте и темата: Топ елементи в декора на бани, които трябва да подмените.

  Как тогава може да се избегне всичко това?

  Преди всичко трябва да приемате климатиците за даденост и да ги имате предвид, когато планирате ремонта си. Когато проектирате за всеки климатик, трябва да поставите отделни проводници и да осигурите отделни автоматични устройства на контролния панел. Така ще избегнете допълнителни ремонти и удължителни кабели, висящи из цялото помещение, най-малкото, ако такива трябва да минават през банята.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -