fbpx
More
  НачалоИнтериорГардеробнаЕргономия и правила в малката гардеробна

  Ергономия и правила в малката гардеробна

  Днес почти никой интериорен дизайн не може, без използването на прегради и плъзгащи врати, това се отнася с пълна сила и при изграждане ергономията на малката гардеробна.

  Тази идея възникна благодарение дизайна на входовете на вагоните в метрото и влаковите отделения. И така, ако се интересувате, проектирайте малка гардеробна.

  Идеи и съвети за малката гардеробна

  Модерните гардероби са оборудвани и с плъзгащи се врати. Оттук и името им – плъзгащи се гардероби. Една от дизайнерските възможности за този тип мебели са вградените гардероби. Имат ли предимства пред другите? Как да изберем правилния дизайн за вграден гардероб? Нека поговорим за това в настоящата статия.

  Малката гардеробна обикновено е разделена на три нива

  Нека да разгледаме всяко един от тях поотделно:

  Долно ниво до 0,6 – 0,8 метра от пода

  В него може да поставете неща, които не използвате често. Най-удобно е да ги съхранявате в чекмеджета, тъй като изгледът на долните рафтове в малка стая е труден. На долния етаж може да оборудвате отделение за обувки, въпреки че е по-добре е да съхранявате обувките отделно, например в коридора. Ако обаче няма такава възможност, всичко е наред. Помислете за рафтове с различни височини за по-ефективно използване на пространството. Такива трябва да са с размер 45 – 50 см за използване да се редят дамски боти и 15 – 20 см за обувки на висок ток, и 10 – 12 см за кецове и други ниски обувки. Изберете дълбочината на рафтовете въз основа размера на обувките си.

  Средно ниво от 0,6 – 0,8 до 1,9 – 2 метра от пода

  В това пространство е необходимо да се постави основната част от облеклото, която постоянно използвате. Разделете предметите на закачалки и рафтове. За първата група изберете отделна лента за дълги дрехи (1,2 – 1,6 метра) и за къси (0,6 – 1 метра). Най-удобната височина на рафта е 30 – 35 см. Не забравяйте за специалните аксесоари: панталони, вратовръзки, мрежести кошници и др.

  Горно ниво от 1,9 – 2 метра от пода до тавана (2,4 – 3 метра)

  Горната част се използва за съхранение на дрехи извън сезона, куфари и др. Тук от полза ще са кутии и кошници, които  ще помогнат за осигуряване на ред на горния етаж.

  Различните аксесоари ще са ви от полза да организирате рационално място за съхранение.

  Тристепенна прибираща се поставка за обувки

  Тристепенна прибираща се поставка за обувки с допълнителна пластмасова тава в долната част ще е от полза да изключи навлизането на влага и мръсотия от пода в дрешника.

  Широки щипки за панталон в съблекалнята

  Широките щипки закрепват панталоните здраво към прибиращата се закачалка. Това се случва, без да оставят следи по тъканта.

  Контейнер за дребни предмети в съблекалнята

  За удобство може да имате и издърпващата кутия, която да служи за дребни предмети. Тя може да е оборудвана със система за пълно разтягане и допълнителна закачалка.

  Сваляща се издърпваща кутия за дребни предмети

  Тази издърпваща се кутия за дребни предмети може лесно да се извади и да се постави на удобно място, например до огледалото.

  малката гардеробна

  Към удобствата, които да улеснят използването на дрешника може да добавите още:

  Мрежести кошници за съхранение;

  Рамков модул за закрепване на изтеглящите се кошници, който увеличава мобилността на вашата гардеробна. Може лесно да го преместите на удобно за вас място по всяко време.

  Поставка за обувки;

  Издърпваща се рамка за аксесоари;

  Сгъваема решетка за шалове;

  Вертикали поставки за колани в гардеробната и т.н.

  Гардеробната не е статичен елемент, сама по себе си тя “прави красиво” всяко помещение. И така, вземайки решението да имате гардеробна, вие улеснявате живота си в голяма степен.

  Не забравяйте обаче, че състоянието на “вътрешността” зависи само от вас. Красиво може да декорирате с параван – Brick In The Wall II. Ето защо, не забравяйте периодично да преглеждате съдържанието на гардероба и да го коригирате навреме. Това се отнася, както за нещата в его, така и за системите за съхранение.

   

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -