fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стая10 съвета да изберем правилните мебели за детска стая

  10 съвета да изберем правилните мебели за детска стая

  Удоволствие е да избирате нови мебели за детска стая!

  И, така, ако вече знаете, какви мебели за детска стая искате да купите. Не е достатъчно, обаче да имате груба идея, за това, какви трябва да са мебелите по отношение на външен вид, функционалност или размери. Добре е, да се имат предвид многото допълнителни фактори, за които искаме да ви разкажем. Те са:

  • Сигурност

   правилните мебели за детска стая

  Когато избирате мебели за детска стая, не забравяйте да помните за безопасността. Опитайте да избягвате мебели със стъкло или крехка пластмаса. Децата са много активни, особено в ранна възраст. Доста трудно е да се проследи безопасното движение на дете, което прелива от енергия по време на играта. Наред с това, безопасността е свързано и качеството на материали, от които са изработени мебелите. Важно е да се избират такива, които използват екологично чисти материали и технологии, с което се гарантира безопасността, дори на много малко дете.

  • Пространство

  Правилното планиране на пространството е може би един от основните проблеми при подреждането на детска стая. В детската стая детето трябва да живее пълноценен живот – да спи, да играе, да учи и да бъде креативно. В този случай изобщо не е необходимо да поставяте няколко прегради, достатъчно е да подредите мебелите правилно. Таванските легла, например са чудесно решение за малката детска стая, което позволява да спестите място.

  • Възраст

   правилните мебели за детска стая

  Не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето. Колкото и удобно и компактно да е таванското легло, то няма да работи за бебета. За деца под 3 години можете да купите обикновено легло и да закупите предпазна преграда. Тя ще предпази детето от падане по време на насън. Между другото, легло с повдигащ механизъм ще се превърне в надежден пазач на спално бельо или съхранение на играчки за дълго време. Отворените шкафове също могат да послужат в продължение на години. Така, докато детето е малко, играчките ще са красиво подредени в такива гардероби. Те ще допълват стила на стаята, а когато детето порасне, то ще може да съхранява там своите модели, творби или награди.

  • Ергономичност

   правилните мебели за детска стая

  Не забравяйте, че детето трябва да се чувства удобно, да лежи, да седи и да се движи из стаята. Когато купувате детски мебели не забравяйте за удобството.

  • Трансформиращи се мебели

  Не забравяйте да обърнете внимание на трансформиращите мебели – ДЕТСКО ОБЗАВЕЖДАНЕ АЛЕКС. Такива са много полезни за дете в предучилищна възраст. Това е пълноценно работно място, чиято височина се регулира, докато детето расте. В същото време регулирането на облегалката на стола позволява да оформите позата на бебето от ранна възраст.

  • Пространство за игра

   правилните мебели за детска стая

  Несъмнено детето има нужда от място за игра. Колкото по-удобно и функционално е то, толкова по-добре ще се чувства то. Оборудвайте детската стая с масички и скрин, които ще са идеални, както и място за съхранение на багажа.

  • Производител

  Днес на пазара за детски мебели има голям брой производители. В по-голямата си част изборът на производител трябва да се направи, на база оценка в качеството на мебели и заедно с тяхната безопасност.

  • Материал

  Съвременните детски мебели се изработват основно от ПДЧ или MDF панели. Те са екологични и достъпни. Наред с това материалите могат лесно да бъдат декорирани по различни начини, което позволява на родителите да сбъднат детските фантазии.

  • Цвят

  Когато избирате цвета на детска стая, не се ограничавайте до сини нюанси за момчета и розово за момичета. Правилният избор на аксесоари, като текстил и осветление, ще обзаведе стаята на вашето дете с мебели в най-ярките цветове.

  • Цена

  Съвременните производители на мебели и модерните технологии, дават възможност за производство на обзавеждане за детски стаи, във всяка ценова категория. Не е добра практика да се настройвайте от самото начало негативно. Не са нужни много пари, за да купите бебешки мебели за детска стая.

  Днес изборът на мебели за детска стая не е толкова труден!

  мебели за детска стая

  Основното нещо е да не се изгубите в разнообразието от модели. Не забравяйте да изберете мебели със собственика на стаята, консултирайте се с него, защото именно за него се стараете толкова много. Нека последната дума остане на детето.

  Разгледайте още по темата: Как да обзаведем детска стая!

  Приятно пазаруване!
  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -