fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяКак да обзаведем детска стая

  Как да обзаведем детска стая

  Двойките, които планират да имат дете, трябва да помнят, че обзавеждането на детска стая не е каприз, а необходимост. Родителите често забравят, че децата имат свои собствени интереси. Малките искат да имат свой собствен кът, където биха могли да създадат свой детски свят.

  Междувременно влиянието на околната среда върху формирането на детската психика е голямо. Ето, защо към въпроса за подреждането на детската стая трябва да се подходи сериозно.

  Детската стая трябва да е лека и удобна

  Мебелите за тази стая трябва да са избрани специално за децата и според възрастта им, а не само за миниатюрни размери. Насърчават се простите форми и естествени материали. Мебелите трябва да са трайни и красиви едновременно. Желателно е ъглите да са заоблени, а не остри.

  Детска стая

  Отличен вариант са мебелите, изработени от трансформиращи елементи. Те, заемат малко място, освобождават място за игри и са много практични.

  Тъй като децата са много подвижни ще е добра идея да има отделно оформен спортен кът в стаята.

  Важно е, да не прекалявате с играчките

  Когато има много, вече не е интересно. Тогава те престават да изпълняват своята функция.

  Задължително е и да има огледало в детската стая

  Според мнението на психолозите, това помага на малчугана да се идентифицира: „Това съм аз!“.

  Меки покрития за пода

  Най-добрият избор за подови настилки е килим от естествена вълна, който да бъде поставен в центъра на стаята.

  Цветове и стени

  По-добрата опция е да се спрете на ярки тапети от естествени материали. Такива не трябва да са скъпи. Изкуството на стената е едно от любимите занимания в детството. Заложете на фототапет – Butterflies and Concrete и вкарайте природата в стаята на малчугана.

  Ако просто няма място в стаята на детето, тогава е необходимо да отделите на детето си поне отделен кът в общата стая, който ще бъде точно негов и на никой друг. В него, детето трябва да може да играе без страх, че някой ще може да се намесва.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -