fbpx
More
  НачалоИнтериорДетска стаяОборудване на детска стая според Фън Шуй

  Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Често при посещение или гостуване можем да се почувстваме като у дома си. Топло е, уютно, диванът е по-удобен, чаят има по-добър вкус. Дизайнерите и астролози са единодушни, че това усещане идва от добре разположените мебели.

  Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Как да оборудваме детската стая по Фън Шуй

  Съществува цяла посока за правилната подредба на пространството. Тази наука е известна още като Фън Шуй. Експертите са на мнение, че около нас има потоци енергия, които влияят на живота ни. Ето, защо трябва да изберете апартамент, стая и да подредите мебели, ясно. Трябва да откриете, къде се намират тези потоци и как оказват влияние. Осланяйки се на нашите съвети, може да проектирате зоните в апартамента, по начин, че енергията чи да повлияе положително на живота и здравето ви.

  Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Фън Шуй в стаята на детето

  Фен шуй, направен в детската стая ще е от поза за:

  • обновяване благосъстоянието на детето;
  • подобрява успеваемостта в училище;
  • контролира активността на подрастващите;
  • наспиват и отпочиват по-добре;
  • чувстват се в безопасност.

  Като първо нещо, на което трябва да обърнете внимание е местоположението на стаята. Проверете и въпроса: Как да обзаведем детска стая. Големите потоци от активна енергия Ян най-често са концентрирани в близост с входа и около къщата. Ето, защо е по-добре да поставите стаята в тази зона. Това ще окаже благоприятен ефект над жизнеността и здравето на бебето.

  При това разположение стаята на родителите трябва да се разположи в края на апартамента. Ако организирате зона за децата в края на апартамента, може да отгледате истински тиранин.

  Вторият момент е местонахождението на прозорците. За тях, най-добре е да имат изглед на изток. Такова разположение е символ за нов живот и развитие.

  Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Подредба на мебелите

  Преди да подредите мебели, помислете за разделяне на стаята на зона за игра и зона за отдих. Ако разполагате с достатъчно място може да използвате разделенията. Може да добавите рафтове, етажерки и други мебели. Премахнете всички големи предмети – полилеи, шкафове.

  Добра идея е да заложите на ярките цветове в стаята на детето. Те благоприятстват енергията Ян. Ако детето е много активно, заменете цветовете с по-пастелни цветове. За стаята на ученик, може да заложите на приглушени тонове. Такива ще са му от полза да се съсредоточи над ученето.

  Заложете на добро осветление

  Централните осветителни тела трябва да са функционални, хармонични и декоративни. Прозорецът трябва да е възможно най-свободен от различни предмети, за да пропуска слънчевата светлина в стаята.

  Експертите по фън шуй не препоръчват поставянето на двуетажно легло за дете. Детето, което спи долу, ще чувства опасността и ограничеността на пространството. За този, който ще е разположен на втория етаж, ще се почувства отделен от земята. За да се предотврати стагнацията на енергията на Чи, тя трябва да бъде идеално чиста и свободна под леглото. Съхранявайте кутии за обувки, играчки и стари предмети в килер, дрешник или на друго място. По-добре е да се отървете от ненужните неща възможно най-скоро.

  Оборудване на детска стая според Фън Шуй

  Други съвети:

  • Нощното шкафче до леглото не трябва да е по-високо от главата на децата.
  • Масата трябва да е разположена така, че детето да е обърнато към вратата, а не с гръб. В противен случай, то все ще очаква постоянната опасност и чувството на безпокойство се отразят в неговите действия и реакции.
  • Кафез за птици и звънчета оказват положително въздействие над атмосферата в детската стая. Лесно може да добавите фототапет – Bullfinch in the forest с изображение на птици и така да обновите интериора.
  • Листата на стайните растения трябва да растат нагоре, а не надолу.

  Научете детето си да подрежда стаята от най-ранна възраст. През нощта всички играчки трябва да се събират в килер. Затрупаната и мръсна стая ще анулира всички усилия и Фън Шуй. Седмичният график за почистване ще ви помогне да се организирате навреме всички домакинските задължения и да прекарате уикенда с детето си, а не с моп в ръка.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -