fbpx
More
  НачалоИнтериорКак да съчетаем цвета на хол с цялостния стил в интериора

  Как да съчетаем цвета на хол с цялостния стил в интериора

  В много отношения изборът на цвят за хола зависи от стила, в който го декорирате. По различните времена, различните цветове и техните комбинации бяха актуални.

  Стилове в интериора на хол

  Така, например, във викторианската епоха къщите са били украсени с тъмни тъкани стенни покрития. За да пресъздадете атмосферата на онази благородна епоха, трябва да заложите на по-тъмни цветове. Идеалният избор е тъмно бордо, марсала, изумрудено или наситено синьо.

  Вярно е, че дори такива цветове трябва да се разреждат със светли акценти, така че помещението да не е прекалено мрачно. Тъмната всекидневна не само няма по-малко пространство. Комбинацията от тъмни тапети и мрачни декоративни елементи ще ви подтикнат на подсъзнателно ниво да сте в постоянно напрежение.

  Класически интериор

  В класически интериор има място и за тъмни цветове. Но светлата цветова схема също изглежда добре тук. В стила на класицизма светло бежовите или белите стени изглеждат страхотно. Така, ако искате да добавите този стил в своя интериор, заложете и на ХОЛНА СЕКЦИЯ ФАНТОМ.

  Ярките цветни комбинации са типични на ретро стила. Флоралните или геометрични щампи се състоят от ярки цветни петна (розово, люляк), ще се харесат на любителите на тази известна епоха. Може да допълните интериора със същите ярки декоративни детайли или цветни пердета. Колкото са по-цветни, толкова по-добре.

  Това не може да се каже за стилистични тенденции като таванско помещение или минимализъм. Тук, обратното, не трябва да има нещо излишно. По-добре е да изберете светъл фон за хол в този стил. Например, бели, бежови или млечно измазани стени, светлокафява зидария от тухли или тапети в нюанс на сиво. В модерен интериор ярките цветове се използват най-добре за създаване на акценти.

  Правилното решение е да използвате цветни поп арт или картини на импресионизма, цветни възглавници, украсени с шарки от завеси и други привличащи вниманието детайли.

  Изберете стила, който харесвате и използвайте съветите на дизайнерите, за да създадете отличния интериор, в който ще се почувствате комфортно да посрещате гости и да живеете.

  Впечатляващи примери

  Можете да научите характеристиките на всички нюанси, както и да разберете как да ги комбинирате най-добре помежду си, като разгледате за красиво декорирани стаи.

  Модерен стил

  Модерният хол в розови цветове е опцията, която ще се хареса на млади момичета, но и не само. Те е и за творчески хора. Фонът в тази стая е светъл – комбинация от бяло и бежово, а наситеното розово се ползва като ярък акцент. Това е богато оцветена врата, фотьойл и абстрактна картина, която съчетава розово, зелено и бежово. Интериорът е оживен и вдъхновяващ.

  Можете да създадете спокойна атмосфера, като използвате различни нюанси на синьото. Примерната стая използва комбинация от синьо, ярко-синьо и сиво. Светлосиният тон задава атмосферата. За да не изглежда стената твърде празна, тя е изпълнена с няколко картини в монохромни нюанси. Почти цялото свободно пространство е заето от сив диван. До него има ниска сива маса.

  И, за да не изглежда стаята твърде скучна или сива, трябва да се разнообрази с ярки детайли. В това пространство дизайнерът използва цветни възглавници и сини декоративни контейнери. Осветлението има също важна роля. То може да използва лампа с няколко крушки с приглушена светлина.

  Модерният хол може да е в сиви тонове

  Най-светлият нюанс се използва тук като основа. Стените и таванът са декорирани в един и същи цвят. Избраният от дизайнера диван, фотьойл и килим са буквално с няколко нюанса по-тъмни. Стаята е украсена със завеси в цвят на мокър асфалт и подходящи възглавници. Осветителните тела и масите са изработени в тъмни цветове. Малко количество ярки детайли разреждат интериора: рамка за снимки, възглавници и лампа.

  Работната зона, за която имаше място в ъгъла на хола, е направена в същата цветова схема и не руши хармонията. Така дизайнът става уютен, без да има нещо излишно.

  Цветови решения

  Всички цветове от топли и студени палитри са еднакво добри и са подходящи за декориране на хол. Няма забрани или рамки – изберете нюансите, които харесвате, но не забравяйте, че за да създадете хармоничен интериор, трябва те да се допълнят с подходящи тонове.

  Научете още по темата: “Психология на цвета в интериора

  Всичко за правилата на съчетаване на цветове в интериора, разгледайте на сайта DREAMS HOME.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -