fbpx
More
  НачалоЕкстериорГаражМебели за гараж – защо, как и кога да аранжирате

  Мебели за гараж – защо, как и кога да аранжирате

  Обичайно е, гараж да се нарича мястото, където се съхранява автомобил, но противно на добре познатото определение, гаражът много рядко се използва само като място за паркиране на автомобил.

  Мнозина са свикнали да съхраняват там запас от инструменти и различни автомобилни аксесоари. Някой ги използва за съхранение на консерви, зеленчуци, както и необходими и не много необходими неща, които не са намерили място у дома. Мъжете, които обичат занаятите и това да правят нещо с ръце също използват гаража като работилница. В зависимост от функционалността на тази стая, както и от нейните размери е необходимо да купите подходящите мебели за гаража. И така, какви мебели са необходими и какви трябва да бъдат? Научете сега:

  Изисквания към мебелите за гараж

  Често гаражът играе ролята и на един вид килерче, където неща, които, изглежда, не са необходими у дома, се изпращат да доживеят дните си, но също така е жалко да ги изхвърлите. Ако вземем предвид, че често до тях има и наистина необходими инструменти от различни видове (понякога в огромни количества), тук се съхраняват и консерви, чували с картофи лежат по пода, буркани със зимата. Можете да си представите какъв хаос става в гаража.

  Интериорът на гаража трябва да е спретнат и ергономичен

  Ако организирате правилно системата за съхранение, тогава ще се изненадате, колко много може да се помести гаражът и колко лесно ще е да откривате всеки път търсеният артикул. Освен това трябва да се има предвид, че гаражът е специфично помещение, с чести температурни промени, вероятно с висока влажност, често е мръсно в него и са възможни механични повреди. Всичко това оставя отпечатък, върху избора на гаражни мебели. Следователно, той трябва да отговаря на някои критерии:

  надеждност, здравина, устойчивост на механични повреди;

  устойчивост на химикали;

  лекота на поддръжка, тъй като прахът и мръсотията в гаража са естествени, мебелите трябва просто да се почистват, като същевременно се запазва предишния си вид и производителност;

  устойчивост на температурни крайности;

  огнеустойчивост.

  Уви, няма идеален материал за направата на гаражни мебели. Едно дърво, например е здраво, но се страхува от влажност и температурни промени и дори изгаря лесно. Пластмасата е лека, не се страхува от температурни крайности, мухъл, корозия, но не издържа на големи натоварвания. Металът е най-подходящ, но е тежък и се страхува от корозия. Последният недостатък може да бъде изравнен, ако вземете мебели от неръждаема или поцинкована стомана. Лесно може да украсите и с Фототапет – Colorful Mural.

  Разположение на гаража

  Когато избират мебели за спалня или всекидневна, много от нас вземат хартия и молив и започват да скицират диаграма на подреждане. Някои дори използват специални програми. Но не всеки прави това, когато избира мебели за гараж. Напразно! Ако не обмислите всичко внимателно предварително, тогава може да се окаже, че в гаража има минимум свободно място. Тогава няма да е удобно е да се движите, да не говорим за трудността в съчетанията с нещата.

  Мебели за гараж

  Опитът от грешките на други хора показа, че преди да се поскитате из реални или виртуални магазини в търсене на подходящи рафтове, нощни шкафчета и етажерки, си струва да вземете, предвид няколко важни нюанса:

  1. Скицирайте размерите на гаража на хартия, маркирайте зоната за паркиране, за да разберете, колко място остава за различни системи за съхранение и други мебели. Не забравяйте да осигурите място за придвижване и тъй като понякога ще имате тежък гащеризон и пълни с инструменти джобове, това пространство трябва да е достатъчно – поне 1 м между колата и мебелите. Ако гаражът е малък и основните мебели са висящи рафтове и шкафове, тогава има смисъл да създадете триизмерна схема. По-удобно е да направите това в специални програми или приложения, но също така е лесно да го направите на ръка и хартия;
  2. Най-добрият начин да подредите гаража със собствените си ръце е като организирате гаражното пространство. За целта трябва е да го зонирате. Необходимо е да се разпредели зона, където ще стои колата, складова зона и работилница, ако е необходимо;
  3. Oсновната зона в гаража е зоната, където се намира колата;
  4. Складовата площ може да е разделена на под зони. Целта на това разделение е по-лесен и бърз достъп до нещата, от които се нуждаете. Проходната зона със закачалка за дрехи трябва винаги да е свободна. Зоната за лесен достъп се намира близо до портата и побира неща, които са често необходими. Най-близките са метла, лопата и други дълги и големи предмети, които се използват почти постоянно. Също така в зоната за бърз достъп са разположени помпа за кола, резервно колело, комплект ключове и др. Намерете това много горещо място близо до една от дългите стени на гаража. Всички големи инструменти, както и сезонни предмети и инструменти, които се използват рядко се намират в задната част на гаража, за да не пречат на преминаването, да не създават травматични ситуации. Можете да ги съхранявате на рафтове близо до далечната стена на гаража, подходящо е и място под тавана;

  Мебели за гараж

  5. Ако в гаража има работна маса, тогава всички често използвани инструменти се поставят близо до нея, за да се улесни работата им;

  6. Зоната за отдих е оборудвана със свободно пространство.

  И накрая, като правило трябва да приберете и подредите инструментите, които използвате, след като приключите, каквато и да е работа. Тогава редът ще царува в гаража и ще е възможно спретнато да съхранявате огромен брой полезни предмети. Помнете, с компетентен и щателен подход всичко това е възможно, дори в малка стая.

  В заключение:

  Гаражът винаги ще е спретнат и чист, ако собственикът му не само веднъж си направи труда да организира системата за съхранение и постави всичко на рафтовете, по шкафчета, чекмеджетата, но и върне всички предмети на мястото им след използването им.

  мебели за гараж

  Най-ползваните инструменти трябва да са разположени по-близо, да са лесно достъпни, а това, което се използва няколко пъти годишно, може да бъде скрито. Не забравяйте понякога да почистите гаража и да изхвърлите всичко, което вече не ви трябва.

  Само така в гаража ви ще царуват ред и чистота!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -