fbpx
More
  НачалоЕкстериорБасейниСтационарни и пластмасови басейни

  Стационарни и пластмасови басейни

  Всички видове басейни – бетонни, надуваеми от филм и полимер – имат определени плюсове и минуси. Съществуват, обаче редица разновидности на басейни, които уверено заменят моделите, изработени от бетон и полиетилен. Това са композитните модели за стационарно поставяне.

  Тези продукти се произвеждат от високоякостен полипропиленов лист. Лекотата на обработка на материала позволява производството на корита със сложна конфигурация. Частите му са свързани, чрез заваряване, така че резервоарът е абсолютно непропусклив.

  басейни

  Пластмасата се счита за “топъл” материал. Поради ниската си топлопроводимост водната среда, те запазва първоначалната температурата си за дълго време. С тях, красиво може да декорирате и чрез изящни, природни модели на параван – Calm II.

  Тези типове басейни имат много повече предимства. Те включват:

  – висока механична якост, осигурена както от свойствата на самия материал, така и от допълнителни усилватели;

  – лекота на монтаж – готовото корито се доставя на обекта и се монтира върху бетонна подложка в подготвената фундаментна яма (не е необходимо специално оборудване, тъй като конструкцията е лека);

  тераса на мечтите

  – възможност за инсталиране на допълнителни аксесоари;

  – екологична безопасност – полипропиленът не отделя токсични вещества, в резултат, на което няма отравяне на почвата;

  – възможност за изработка на басейн по поръчка – проектът се разработва, вземайки предвид нуждите на клиента и възможностите на обекта;

  – устойчивост на температурни колебания, способност за работа в широк диапазон от околни и атмосферни температури.

   

  Между другото, тези видове басейни често се използват в търговски обекти – в бани и сауни като горещи вани, в зони за отдих под формата на изкуствено езерце, в хотели и на места по предназначение за приемане на водни процедури от гостите.

  Научете и за тези 5 най-популярни видове басейни за къща!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -