fbpx
More
  НачалоИнтериорВсекидневнаСтил барок в интериора на всекидневна

  Стил барок в интериора на всекидневна

  Мислили ли, сте някога да придадете на интериора на всекидневна различен стил? Предлагаме ви да надникнете в характеристиките на един средновековен, аристократичен стил за ценители – барок стилът!

  Стилът барок е сходен с рококо стила. Той е част от класиката в началото на XVIII век, която се фокусира над орнаментиката, изобилие от декоративни елементи и митологични теми. Барокът се характеризира с бижута, контрастни цветове, грациозни златни вложки за декорация.

  Ако искате да промените визията на своето жилище, винаги може да го направите  само като добавите някой и друг аксесоар. Например, Картина – Anatomy of the World, нови завеси и покривки за маса и легла, декоративни възглавнички, абажури и пр. Може да смените излъчването на дома си и изцяло. Ето как да постигнете стила барок:

  Характеристики и история на стил барок в интериора на всекидневна

  наличието на стенописи и картини;

  златни гарнитури и аксесоари, сложни шарки и формоване;

  големите пространства;

  обемистият и скъп текстил;

  мебелите от масивно, естествено дърво;

  симетричното подреждане на мебели.

  Наличност на картини

  Стилът се откроява с голям брой къдрици, канделабри, позлата. Ако се спрете на репликите, трябва да обърнете внимание на следните:

  Смъртта на Мария;

  Възвишение на Кръста;

  Еврейска булка и др.

  Те се характеризират с големи форми и приглушени тонове, общи мотиви. Можете също да намерите приличен вариант от съвременни художници.

  Естествени елементи и материали

  всекидневна

  Тук всичко е съвсем просто. Достатъчно е да запомните, че настоящето датира от Средновековието. В онова време хората не са познавали пластмасата. Използвани са само естествени материали – дърво, камък, желязо. От текстила са ползвали лен, памук, кожи, кадифе, козина, коприна и др. За дамаска на маси, скринове, рафтове се ползвали само естествени тапицерии, наред със скъпото и висококачествено дърво. Да се спрем и да разгледаме идеите с дизайн в стила на Италия през 17-ти век. Тогава се използвали свещници, изработени от висококачествени метали.

  Голямо пространство във всекидневната

  За мнозина може да се стори, че бароковият апартамент предполага “бъркотия”. Това обаче не е така. Стилът има огледален характер, което трябва само визуално да увеличи пространството.

  всекидневна барок

  Интериорна симетрия на мебелите

  Опитът показва, че само един стил може да поддържа ергономичността. Например, скрин и гардероб не трябва да бъдат декорирани в различни тенденции или цветове. Всичко трябва да е цялостно и обединено, това е единственият начин да се запази фината граница между „изстискване” на пространството и простора.

  Модерните мебели, премахват усещането за “обемност”.

  Появата на бароковия стил

  В началото на XVII-ти век религията в Рим играе огромна роля в живота на обикновените граждани. В отговор на протестантската реформация църквата на католиците се стреми да установи емоционален контакт с италианците. И ако в ренесансовото архитектурно изкуство се позиционира елитарно и „не за всеки“, то барокът имал, за цел да накара дори необразованите маси да повярват в силата и величието на църквата.

  Папите наели най-добрите архитекти, художници, интериорни дизайнери, за да построят безброй църкви и дворци, които променили облика на града, правейки Рим визуално по-богат и по-луксозен. Този стил бързо е възприет в цяла Европа. След екстериора се променя и вътрешната украса на богатите граждани.

  Големите художници на своето време се занимавали с разработването на нов стил на обзавеждане и декор, опитвайки се да надминат един друг и себе си.

  Ако и вие търсите да начин да надминете себе си, опитайте да добавите стил аристокрация във вашата всекидневна. Вижте и как да си направите всекидневна в стил Прованс!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -