fbpx
More
  НачалоИнтериорКухни хай-тек в интериора

  Кухни хай-тек в интериора

  Всеки стил си има неговите специфични характеристики, така и кухни хай-тек не остават без нужното внимание.

  Минавайки през стила Прованс  и темата най-красиви кухненски интериори в стил Прованс, днес ще се спрем в детайли на Hi-Tech стила в интериора на кухни.

  Кухни хай-тек = съвременен интериор

  Стилизацията е изцяло насочена към бъдещето, като не взема нищо от миналото. Модерните високотехнологични кухни могат да се сравнят с добре смазан часовников механизъм. Всичко тук е насочено към улесняване на човешкия живот.

  Максималната автоматизация и ергономичното подреждане на елементите значително спестяват време за готвене. Стилната техника подчертава основната интериорна концепция. Това са не само функционални тела, но и пълноценни аксесоари за декориране.

  Стилът Hi-Tech в интериора на кухнята е различен по това, че всеки ъгъл се използва за монтиране на разтегателни, висящи шкафове и многостепенни рафтове за кухненски прибори.

  Комбинацията от блясък, осветление и проста геометрия прави помещението възможно най-ясно и технологично – напълно в духа на модерността.

  Технически устройства в стилът Hi-Tech и интериора на кухни

  Използват се най-модерните устройства, чийто списък е попълнен:

  сензорна плоча;

  плазмен телевизор;

  микровълнова печка;

  модерен хладилник;

  иновативна пералня;

  блендер;

  кафе машина;

  LCD дисплеи.

  Обикновено модулите се вграждат в мебелни групи, но могат да останат и отвън като декорация.

  Високотехнологично обзавеждане с кухните хай-тек

  Мебели с фасаден гланц, разширяващ пространствените граници, оборудвани с водоустойчиво покритие, хромирани елементи, геометрично правилен формат.

  Всичко това се използва се в минимални количества, характеризира се с гладкост и липса на изразена текстура. Криволинейните сложни очертания са категорично противопоказани, простите квадрати, правоъгълници, цилиндри са в хармония един с друг по форма и размер.

  Обектите се характеризират със стомана, алуминий, стъкло, огледални вложки. Всички суровини се отличават с устойчивост на замърсявания и температурни крайности, лесно почистване с химикали, износоустойчивост и огнеустойчивост. Чекмеджетата и секциите са без дръжки, отварянето става с натискане. Вратите също са модифицирани за повдигане или спускане.

  Кухня-хол в стил хай-тек може да бъде допълнена от фотьойли и диван, тапициран с гладка кожа, зонирането може да се извърши от бар плота. Основата на плота е издръжливо закалено стъкло, изкуствен или естествен камък, избелено дърво. Масите и столовете имат ефектни метални крака.

  Цветни решения за кухня хай-тек

  Когато избирате хай-тек за вашата кухня и още повече за стая, комбинирана с хол, трябва да помислите за многото детайли. Цветовата палитра играе огромна роля в състава на такъв дизайн. И това не са само предпочитани нюанси – цветът създава пространство тук. Ето, защо изборът му се превръща в един от най-важните етапи в интериорния дизайн.

  Избор на цвят за стила Hi-Tech

  Потокът използва спокойна хладна и монохромна скала без пъстрота, с изключение на металния цвят, доминиращи позиции в:

  Черен;

  Сиво;

  Сребро;

  Бежово;

  Кафеен тон.

  Обемната стая ще ви позволи да използвате тъмни цветове. Черно-бялата вариация, също е много търсена.

  Белотата и целият й разнообразен спектър ще подхождат на компактни ъглови кухни в стил Hi-Tech, които са печеливша опция за рационално аранжиране. Те използват трансформиращи се мебели под формата на разтегателни маси, сгъваеми седалки. Един такъв пример е КУХНЯ КОНФИГУРАЦИЯ №13.

  Превъзходството на монотонността изобщо не означава, че е въведено табу върху закачливите щрихи. Не е забранено да се съживи обзавеждането с жълт, червен, оранжев, лилав, син нюанс.

  Яркостта е приемлива на фасадите, в секцията на престилката с мозайки, градски фототапети. Възглавници за диван с абстракции, найлонови килими ще действат като акценти. Кафявият тон може органично и нежно да разреди строгостта на интериора, допринасяйки за уютна атмосфера.

  Предимства и недостатъци на кухни хай-тек

  Ако искате да преоборудвате кухнята си или просто да я построите от нулата, имате нужда от абсолютно разбиране за това, какви плюсове и минуси ще подходят заедно с високотехнологичния дизайн.

  Необходимо е да съпоставите предимствата и недостатъците с вашия вкус и навици, за да разберете, дали такова решение ще възможно най-удобно.

  Хай-тек е подходящ само за тези, които могат да следват много стриктно указанията за дизайн и да не добавят допълнителни нюанси и линии.

  Предимства

  Основното предимство е, разбира се, външният вид. Високотехнологичните са модерни, популярни, но дори след няколко години ще изглеждат много стилни поради своята простота.

  Други плюсове:

  Материали – това предимство произтича плавно от характеристиките на дизайна. Всъщност се използват само високотехнологични материали, за които е лесно да се грижите, но в същото време запазват представителен външен вид за дълго време. Те не ръждясват, не се деформират, не реагират на топлина и влага. Вече само този фактор, заедно с външния вид, кара домакините да направят избор в полза на високотехнологичните опции;

  Функционалността е друга опция, която идва от характеристиките на стила. Високотехнологичните трябва да имат много място за съхранение – чекмеджета, шкафове, ниши. Не забравяйте за съвременните технологии. Такива представляват меки затварящи се устройства, плъзгащи се системи, секретни секции – всичко това помага да се разшири работната повърхност и да се отървете от мъртвите зони;

  визуалното разширяването на кухнята е друг допълнителен плюс, от който собствениците на малка стая ще бъдат доволни. Стаята става по-широка благодарение на минимализма в детайлите, голям брой очила, огледала и хромирани повърхности;

  Достъпност – цената също е от голямо значение за ремонта. Дизайнът позволява използването на евтини и дори налични материали. Ето, защо хай-тек изглежда идеалният стил.

  Недостатъци

  И така, не забравяйте за другата страна на монетата. Все пак, високите технологии също имат недостатъци:

  • сложна конструкция на цветовата схема на кухнята – само един ярък тон може да се добави към високотехнологични метални повърхности, към избора на които трябва да се подхожда отговорно. Ако прекалите, кухнята ще изглежда като детска рисунка и можете да забравите за хармонията;
  • простотата, създадена от пластмаса, стъкло и метал, може да е скучна. Интериорът изведнъж изглежда скучен, студен и неудобен;
  • нови кухненски уреди и декор под формата на оригинални лампи и полилеи могат да струват доста.

  Определено трябва да съпоставите изброените плюсове и минуси с вашите желания и предпочитания. Така може да помислите дали една високотехнологична кухня ще е подходяща, след 10 години в семейството или не.

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -