fbpx
More
  НачалоИнтериорКилими в интериора на кухнята - плюсове и минуси

  Килими в интериора на кухнята – плюсове и минуси

  Някои домакини казват, че плътните килими в интериора на кухнята са несъвместими. И донякъде са прави!

  Течности и трохи могат се разливат, върху пода по време на готвене. В тази връзка става необходимо, не само честото миене на пода, но и почистването на килима.

  Въпреки това, използването му може да направи стаята за готвене по-уютна и комфортна. За кухнята трябва да купите практични модели от съвременни материали, които лесно се поддават на процедури за почистване. Започнете с преглед на темата: Как да надстроя кухнята си!

  Килими в интериора на кухнята

  Предимства и недостатъци на различните килими в интериора на кухнята

  Наличието на мек и пухкав килим на пода ще се хареса на мнозина. Такъв ще добави завършеност и комфорт в интериора, но, както опонентите ще забележат, ще изисква допълнителни грижи. Нужен ли е? Нека анализираме последователно аргументите “за” и “против” наличието на килими в зоната за готвене.

  За:

  С килим подът ще стане топъл и безопасен (особено важен фактор, ако в семейството има бебета);

  Той предпазва пода от повреда;

  Наред с това допълнително изолира помещението;

  Килимът ще даде на интериора комфорт и красота;

  Той ще ви помогне да зонирате стаята (да отделите, кухненската част от дневната и т.н.).

  Недостатъци:

  Изисква допълнителни грижи.

  Както можете да видите, има само един недостатък – замърсяването, налага непрестанна необходимост от постоянни хигиенни грижи. Предвид факта, че кухнята е място за готвене, в нея често се срещат, както пръски, така и трохи.

  Килими в интериора на кухнята

  Критерии за избор на килими в интериора на кухнята

  Какви характеристики трябва да има килимът, за пода в кухнята? На първо място, той не трябва да е хлъзгав.

  На второ място, изберете продукти, изработени от модерни, леки, издръжливи материали, които да се перат лесно в домашната пералня, това ще ви спести от проблемите на замърсяването у дома.

  Практичността е това, от което трябва да се ръководите при покупка. Водоотблъскващите свойства на продукта трябва да са на първо място, както и повишената издръжливост.

  Килими в интериора на кухнята

  Избор – какво да търсите сред многообразието от килими

  Изборът на килим за кухнята трябва да се извършва, според няколко параметъра, които в комбинация дават възможност да се удовлетворят напълно нуждите на потребителите. На какви нюанси трябва да обърнете внимание е описано по-долу:

  Размерът за килим в интериора на кухнята

  Размерът на килима е от съществено значение. Някои покриват целия под с килим, докато други предпочитат малък килим. В последния случай е необходимо да изберете правилния размер на продукта, в противен случай той може да не се впише в цялостната среда или да изглежда неудобно.

  Основното изискване е размерът на килима за трапезарията да е с поне 60 см по-голям от размерите на масата.

  Формата

  На пазара има много видове килими. Най-добрият вариант е да изберете форма, която напълно ще повтори стила на масата, използвана за трапезарията. Добър вариант са моделите от типа ТРАПЕЗНА МАСА B Ø 100 см x 72 см – ЧЕРНА. Това ще ви позволи да постигнете ясна дефиниция на линиите и визуално да свържете всички компоненти. Класическото решение са квадратни или кръгли модели килими. Овалните продукти са не по-малко популярни днес.

  Материал

  Материалът за килима в кухнята трябва да има добра издръжливост. Това е обяснимо от факта, че на него пада, доста голямо натоварване. Моделите, изработени от естествени материали, например вълна, реагират отрицателно на високата влажност и домакински химикали, бързо се замърсяват и са скъпи. Това не е най-добрият вариант за кухня.

  Според препоръките на експертите си струва да купите продукти, изработени от синтетични влакна, например, нов материал, полипропилен.

  Текстура

  Основният принцип по отношение на текстурата на килимен продукт е, че колкото по-малък косъм има, толкова по-успешен ще е той за използване в кухнята. Ако килимът има дълъг, то ще е много трудно да се почисти от петна и мръсотия, тъй като всичко се абсорбира директно във влакната. Най-добрият вариант са красиви продукти са тези без власинки.

  Цветове

  Неприемливи за това място са светлите цветове, върху които се вижда и най-малката мръсотия. Дори малка капка кафе върху светлия фон на килима ще привлече вниманието и ще създаде проблеми при почистването му. Най-добрият избор е тъмен или многоцветен килим. Този факт значително ще намали работата по грижите за него.

  Форма и размер

  Има два варианта: или да следвате формата на кухнята във формата на килима (квадратна кухня изисква квадратен килим, или правоъгълна кухня изисква правоъгълен килим), или формата на масата за хранене диктува формата на килим (например овална маса и овален килим) са подходящи тук.

  Заключение

  Правилно избраният килим ще е успешна покупка във всички отношения. Такъв ще направи престоя ви в кухнята по-удобен.

  Килими в интериора на кухнята

  Не забравяйте да купите и други кухненски аксесоари: килими за мивка, чекмеджета и рафтове, салфетки за масата за хранене. Ако харесвате да добавяте собствен щрих в интериора, тогава можете да направите ексклузивен любимия си дом. Пожелаваме ви страхотно настроение!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -