fbpx
More
  НачалоЕкстериорБасейни5 най-популярни видове басейни за къща

  5 най-популярни видове басейни за къща

  Тези, които обичат да прекарват времето си далеч от оживения град, могат да организират басейн в двора. Това може да стане, както на терен на селска къща, така и във вила. Плувайки в собственото си езерце, можете да получите отлично настроение за целия ден и да натрупате сила след тежките работни дни.

  Вид басейн за частна къща

  Изборът на басейн е свързан с предпочитанията на собствениците на жилището, с оформлението на вилата и стопанските постройки, с ландшафтния дизайн на градината. И, като заговорихме за цялостния декор на екстериора в двора, добре е да аранжирате всичко с красив Параван – Burnt Wood II, който се слива с природата.

  Басейните за частни къщи се различават по материал на изработка, форма, размер, допълнителни екстри и местоположение.

  Те са разделени на 5 вида:

  1. Басейни от бетон

  Те, безспорно са най-популярният вид, сред всички видове басейни. Разбира се, изработвани са от най-дълготрайния материал и масивен вариант, а именно бетон. Тези басейни са облицовани с мозайка или линер. Последният има редица преимущества в сравнение със стъклокерамиката.

  1. Сглобяем басейн

  Сглобяемите басейни, също се разделят на два подвида – надземни и басейни за вграждане. И двата типа са конструирани от PVC линер (мембрана или фолио) и метална стена. Практиката показва, че тези басейни са най-практичната опция за семеен басейн за двор или градина.

  1. Панелни (композитни) басейни

  Композитни са тези басейни, чиято алтернатива е като тази на сглобяемите. Такива са сходна конструкция, но имат възможност за повече избор по отношение на форма, различни цветове линер и по-големи размери. Такива са конструирани от метални панели или от композитни патентовани плоскости и линер.

  1. Керамични, стъклопластови и монолитни басейни

  Те представляват едно тяло, в което няма наличие на връзки или сглобяване. Такива са двата типа – керамични и стълопластови. И двата типа басейни са масивни, с красив дизайн и форми. При керамичните, дори тялото съдържа частици, които блестят на слънце и това се отразява.

  1. Надуваеми басейни

  И те намират своето почетно място, защото дори много хора да смятат, че не са качествени, практични ли добри, то поне са бюджетни и по джоба на всяко второ домакинство.

  Вижте още по темата: Как да проектирате зона за басейн

  В заключение:

  Сред моделите басейни, могат да се открият много видове, с различни форми и размери, които да вършат същата полезна работа, както и останалите басейни. Все пак по-добре с надуваем, отколкото без никакъв басейн!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -