fbpx
More
  НачалоИнтериорБежов и кафяв дизайн на кухня

  Бежов и кафяв дизайн на кухня

  Красив дизайн на кухня, кафяви или бежови десени, каквато е КУХНЯ АНИТА, ви очакват в тази статия, пълна със стилен и модерен интериор! Ако търсите вариант за дизайн за лека, уютна и стилна кухня, обърнете внимание на бежовата палитра. Класическото бежово, лен, слонова кост, лате и крем брюле са отлични фонови опции за декориране на стени, подове и фасади на самите кухненски комплекти.

  Бежов и кафяв дизайн на кухня: универсално решение за всеки стил

  Нека да разберем с кои бежови цветове се комбинират най-добре, какви са модерните стилове и довършителни материали, както и защо този нюанс за интериорна декорация може да се нарече най-универсалният от всички.

  Модерни бежови стилове на кухнята 2021-2022

  Първо, нека да разгледаме какви стилове в интериорния дизайн отговарят на тази цветова палитра. Избрахме три от тях, най-популярните и оптимални във всяко отношение. Те са тези, които нашите интериорни дизайнери препоръчват.

  Френското влияние е възхитително Арт Деко

  Очарованието на арт деко задминава Франция, Канада и Съединените щати, където стилът първоначално се е зародил. Сега това е тенденция от световна класа в дизайна на мебели, лампи, материали и формати за декориране на апартаменти и къщи. Арт деко декорацията също е популярна в 5 * хотели и модерни ресторанти.

  Европейска неокласика с нейния сдържан шик

  Неокласицизмът обикновено се счита за по-малко амбициозен от арт деко. Все още е по-практично, особено в кулинарната област. Неокласическият интериорен дизайн може да се препоръча за семейства с деца и домашни любимци.

  Величествената класика с позлата

  Класическият силует на кухненския модул и мраморното покритие са характерни за класицизма в интериора. Този стил се радва на заслужена популярност в продължение на много десетилетия.

  Плюсове и минуси на бежовата кухня

  Защо бежовият цвят е толкова популярен и често използван в интериорния дизайн на кухни?

  Отговорът е лесен – съществуват много предимства:

  Това е стилен и универсален цвят. Бежовото е чудесен нюанс и стои добре във всеки стил. Тук няма значение, дали става дума за стил класицизъм, авангард, хай-тек или минимализъм.

  Поигравайки си с нюансите бежово, можете да въплътите уютна и топла кухня. Това също така, защото човек асоциира бежовото с приятен на вкус сутрешно кафе, крем брюле, сладък карамел и други вкусни „благини“.

  Бежовото съжителства добре с други цветове в интериора , като ги подчертава или заглушава благоприятно.

  Както ви е известно, светлите нюанси са “пълни”, така че бежовото е най-доброто решение при декорирането на малка кухня. Визуално бежовата гама ще уголеми стаята и ще я претвори в по-просторна.

  Бежовото е неутрален цвят. Той има успокояващ ефект, настройва мислите към положителното, а това е важно за човека днес.

  Бежовата гама е подходяща, както за слънчеви и просторни кухни , така и за сенчести и лишени от дневната топлина.

  Може сами да се справите с избор на сходни цветове и подходящи аксесоари, тъй като бежовото не е взискателно в това отношение, с изключение на някои цветове.

  Интериорът на бежовата кухня има много предимства, но и някои недостатъци. Вторите се губят на фона от списък с предимства:

  Светлият цвят лесно се замърсява и затова кухнята в цвят бежово ще изисква редовно почистване. Дори и в най-затънтеното, тъмно петънце на бежовия под веднага ще хване окото.

  Много хора смятат бежовото за скучно и безинтересно. Това е така, защото често се използва в дизайна на кухни и интериори на други стаи. И все пак, не се отказвайте веднага от него.

  Това, са всички недостатъци на кухнята в бежов цвят. Нека помним, обаче, че тя има и много повече предимства.

  Разгледайте и темата: Зелена кухня – свежи нотки за ярък интериор!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -