fbpx
More
  НачалоИнтериорВътрешна декорация на хол в етнически стилове

  Вътрешна декорация на хол в етнически стилове

  Изграждане на вътрешна декорация на хол в етнически стилове

  Вътрешна декорация на хол в етнически стилове е нещо, което набира популярност последните години.

  Вътрешна декорация на хол в етно стил

  Съвременната мода за различните етноси не е спестила и интериорния дизайн, който моментално улавя всички модни тенденции. Използвайки традиционни елементи от етнически стил, можете да постигнете специален вкус и екзотика в интериора, подобно на спалня в кънтри стил.

  Кои предмети в интериора на хол могат да предадат уникалната атмосфера на избрания етнически стил, вижте сега:

  Африкански стил

  вътрешната декорация на хол

  Етническата принадлежност в Африка е най-отличителният и оригинален стил. За да създадете интериора на хол в този стил е необходимо да използвате предмети, изработени от естествени материали и за предпочитане на ръка. Тази категория включва: мебели, изтъкани от бамбук, кожи на африкански животни, килими и рогозки от груба вълна, съдове, маски и различни аксесоари.

  В цветовата схема на африканския интериор на хол, трябва да се даде предпочитание на цветовете на земята и слънцето. Тук става дума за комбинация от нюанси на жълто с кафяво или черно. При избора на тапети, килими, завеси трябва да се ръководим от геометричния модел, който е характерен за африканския народен етнос. Ако има възможност да донесете ритуална маска или, например, прибори от самата Африка, тогава такива неща идеално ще се впишат в създавания интериор на хол в етно стил.

  Френски стил

  вътрешната декорация на хол

  Интериорът на Франция е предназначен за любителите на изтънчения лукс. Стилът се характеризира с изтънчеността и чара на детайлите, които изпълват интериора на хола с уют, спокойствие и атмосфера на буйно богатство.

  Френският стил се характеризира с високи прозорци, рамкирани с масивни драперии, стени, направени в бароков стил. Мебелите трябва да бъдат изящно извити и изработени от скъпа дървесина.

  вътрешната декорация на хол

  Диваните с много възглавници са задължителни. Без злато на черен фон не може да се постигне интериор във френски стил. Както и масивните часовници, неразделен атрибут на парижката къща. За перфектен интериор в този стил трябва да добавите нещо със символите на Франция, например изображението на Айфеловата кула.

  Арабски стил

  вътрешната декорация на хол

  Мотото на Арабски стил е лукс и блаженство. Изобилието от текстил ще ви помогне да предадете настроението. Желателно е мебелите да се покрият с кадифе, а спалното бельо трябва да е от коприна. Над леглото трябва да има драпиран балдахин, а върху него многоцветни възглавници. Завесите на прозорците са многопластови, а килимите под краката са меки и светли. Предпочитат се естествени тъкани с наситени цветове с ориенталски шарки. Като добавите резбовани мебели, ароматни свещи и марокански лампи към интериора, може да постигнете перфектния арабски стил.

  вътрешната декорация на хол

  Японски стил

   

   

  Интериорът на Япония е най-лаконичният и хармоничен стил. При него, в интериора има място само за най-необходимите и прости неща. Цялата стая е изпълнена със светлина и въздух. Тъмните цветове, съчетани с нюанси на бежово или млечно, са гамата на японския стил. Различни паравани, мебели от естествени материали са атрибути на традиционен японски дом. Подложки, паравани, купи, донесени от Япония, ще добавят жар към интериора.

   

  Английски стил

  вътрешната декорация на хол

  Английският стил е удобен, изискана и подквасен с елегантност. Всичко това, въз основа на наследствени реликви. Мебелите са за предпочитане от естествено дърво. В цветовата схема наситено кафяво или бордо трябва да се комбинират със светли тонове (от маслини до цвета на кафе с мляко). Камината е задължителен елемент. Освен това бюро, трапезна маса, стенните часовници, гоблени, семейни снимки ще добавят английски привкус към интериора.

   

   

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -