fbpx
More
  НачалоЕкстериорКак да аранжираме тераса

  Как да аранжираме тераса

  Терасата в дома е най-доброто място за почивка, затова и въпросът “Как да аранжираме тераса не е за пренебрегване”. Реално, тя служи сполучливо, както и когато искате да сте в уединение, така и с голяма компания от приятели. Доста често се предпочита, допълнителната стая от терасата.

  По този начин тя губи целия си чар и се превръща в обикновена спалня или коридор. Ако все още мислите как да оборудвате това пространство, вижте нашата статия: може би именно тя ще ви помогне да станете щастлив собственик на райско кътче.

  Как да аранжираме тераса

  Най-общо казано, има три вида тераси: открита, покрита и зимна градина.

  Как да аранжираме тераса

  Най-популярният вариант е покритата версия на терасата: тя е оборудвана с покрив, така че е по-практична. На такава веранда можете да се насладите, както на лъчите на слънцето, така и на шума от дъжда – и всичко това без вреда за вас или вашите антични плетени мебели. Покривът на такава тераса не трябва да е масивен. Външният му вид, зависи от общата концепция на вашия дом. Много пъти, такива са само дървени греди в стил хижа. Добра идея е да използвате и имитации, като този Параван – Concrete Fortress II. По този начин ще предадете повече усещане за естествен интериор.

  Как да оборудваме тераса

  Отворената тераса е идеална за малки къщи или в случаи, когато изобщо не е била предназначена. Обикновено се състои е дървена настилка, която плавно продължава структурата на къщата.

  Как да аранжираме тераса

  На такава тераса е много удобно да закусвате сутрин или да се отпуснете в хамак. По желание може да е оградена или заобиколена с цветя. За да е по-забележим ефектът от отделянето от дома и градината, цветята много допринасят.

  Към такава тераса може да приложите допълнение от балдахин над главата и така да се скриете от жаркото слънце. През летните дни такава тераса може да се превърне в импровизирана трапезария и дори спалня.

  Аранжировки за тераса

  Остъклената терасна конструкция, може да се използва с голяма функционалност. В зависимост от това, колко време от годината прекарвате на нея, прозорците може да са с двоен стъклопакет, зимни или летни. Последните ще ви предпазят само до първото студено време, но поради по-тънката структура ще осигурят по-добра циркулация на въздуха.

  Зимната градина може да се превърне в библиотека, всекидневна, детска стая и т.н. Ако добавите към това въображение и модерен витражи, може да създадете истинско произведение на изкуството.

  Как да оборудваме тераса – избор на растения

  Как да аранжираме терасаВсяка тераса е немислима без цветя и зеленина: малко хора искат да седят на голи дъски, много по-приятно е да се удавят в ароматите на цъфнали цветя и шумоленето на зеленина.

  Когато избирате растения, се ръководете от дизайнерските особености на вашата веранда: ако тя е заобиколена от ниска ограда или напречни греди на покрива, катерещи рози и други увивни растения са идеални за вас, които освен естетическата си функция в крайна сметка ще създайте желаната сянка на терасата.

  Как да декорираме тераса

   

  Малки каменни цветя или саксии с цветя са добри варианти. Основното нещо е да не прекалявате. Не трябва да транспортирате всички запаси от растения в апартамента. Опитайте се да създадете хармонична комбинация от цветя, храсти и общия стил на терасата. Така например, ако първоначално сте избрали стила на крайградска вила, тогава грациозните лилии или орхидеи едва ли ще подхождат добре тук. Здрачните теменужки, обаче са добре дошли!

  Как да обзаведем тераса – мебели и декор

  Как да аранжираме тераса

  Когато избирате мебели за своята тераса, не забравяйте, че практичността винаги трябва да е на първо място. Ето защо, ако къщата ви се намира в район с дъждовен климат, но по някаква причина все пак сте решили да подредите открита тераса, имайте предвид, че е по-добре да изберете мебели от евтина пластмаса или ратан. В противен случай постоянно трябва да внасяте дървените мебели или мека мебел в къщата и рано или късно пак ще пострадат. За текстилните елементи е чудесна идея, вместо врата да използвате малки завеси или прегради от плат. Това ще помогне на вятъра да се разхожда по-свободно из пространството на терасата и понякога да надниква в къщата ви!

  Как да аранжирате тераса – в заключение

  Подходящи са меките и ярки възглавници, пухкави одеяла или покривала. Ако искате да добавите малко изтънченост към терасата си, украсете я допълнително с бутилки цветя, декоративни клетки за птици, гирлянди и висящи фенери. Последният, ще изпълнява и практическа функция. Така, вечер гостите ви лесно ще намерят вашата веранда, влизайки в светлината в края на тъмната градина.

  Ето как да украсите терасата във Фън Шуй от DREAM-HOME.BG!

  Свързани статии

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Реклама

  - Advertisement -

  Популярни

  Реклама

  - Advertisement -